15 Haziran 2022
906
ABONE OL

Çeşme’de Yaz Tatili Yapılabilecek Yerler

Çeşme tatil planlaması yapanlar için en uygun seçenekler arasında yer almaktadır. Çeşitli otelleri, eğlence mekanları, plajları, restoranları ve keyifli doğa manzaraları ile her yıl bölgesine gelen yerli ve yabancı turistleri etkisi altına alan Çeşme, en çok rağbet gören tatil noktalarından biridir. Hem ulaşım hem de konaklama konusunda en ideal bölgelerin araştırması yapılarak Çeşme’ye seyahat edilmesi rahat bir tatil deneyimi yaşamak açısından oldukça önemlidir. Peki Çeşme’de yaz tatili yapılabilecek yerler nelerdir?

Çeşme’de Yaz Tatili Yapılabilecek Yerler

Çeşme Merkez

Çeşme tatili denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri Çeşme’nin merkezi olmaktadır. Çeşme merkezin tatil için sıklıkla tercih edilmesinin en önemli özellikleri arasında gezilmek istenen çoğu mekana oldukça yakın bir konumda yer almasıdır. Aynı zamanda merkezi konumu sebebi ile konaklama konusunda sıkıntı yaşamadan çeşitli seçenekleri değerlendirebilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Çeşme’nin en merkezi noktası olması sebebi ile çeşitli hediyelik eşya dükkanı ve restorana sahiptir. Bununla birlikte Çeşme Çarşısı, Çeşme Kalesi ve Aya Haralambos Kilisesi’ne oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır.

Dalyan

Hem merkeze yakın hem de kalabalıktan uzak olan Dalyan, Çeşme merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Merkezi konumu sebebi ile ulaşımı oldukça kolay olan Dalyan’da bir yandan sakince dinlenirken diğer yandan sık aralıklarla kalkan toplu taşıma alternatifleri ile merkezin kalabalığına karışabilirsiniz.

Eski bir Rum köyü olması sebebi ile tarih kokan bir atmosfere sahip olan Dalyan; kilise, şapel ve Rum evleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Havası, suyu bir başka olan bu Rum köyü, balıkçı kasabası ambiyansına sahip olması sebebi ile ferah ve huzurlu bir tatil imkanı sunmaktadır.

Alaçatı

Özgün sokak görünümü, barları, berrak denizi ve şirin otelleri ile bilinen Alaçatı, keyifli bir tatil geçirmek için en doğru tatil merkezlerinden biri olmaktadır. Konaklama konusunda çeşitli alternatifleri misafirlere sunmasının yanı sıra samimi ve şirin butik otelleri bölgesinde barındırması ile gezginlerin sıklıkla tercih ettiği Çeşme tatil yerleri arasında yer almaktadır.

Çeşme’ye 8 kilometre mesafesi olması sayesinde toplu taşıma ile kolaylıkla merkeze gidilebilir. Çeşme’nin diğer mevkilerine de çeşitli toplu taşıma imkanları ile ulaşım olanağı bulunmaktadır.

Çiftlikköy

Dalyan gibi eski bir Rum köyü olan Çiftlikköy, Çeşme’nin en sakin tatil noktalarından biri olarak bilinmektedir. Çiftlikköy’ün en avantajları yanlarından biri, sit alanı olmasıdır. Bu sayede yeşilin korunabildiği bir bölgeyi yakından görebilme ve ferah bir tatil yapabilme imkanı bulabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
15.06.2022
580
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?