15 Eylül 2022
949
ABONE OL

Çeşme’de Nerelere Gidilir?

Çeşme’de yapılacak aktiviteler oldukça fazla olduğu için bu tatil beldesi sıklıkla tercih edilir. Parlak kumsalları, kızgın güneşi ve berrak denizi ile yazın tadını tam anlamıyla çıkarabilmenizi sağlayan Çeşme, mutlaka gidilmesi gereken turistik yerlerdendir. Çeşme’de denize girilecek yerler oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğundan dolayı kendinize uygun plajı seçme konusunda sorun yaşamayabilirsiniz. Bu sayede her açıdan ayrıcalıklı bir deniz tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Çeşme’de Nerelere Gidilir?

Çeşme eski ismiyle Cyssus, adını denizcilerin su aldıkları çeşmeden almıştır. Giritliler tarafından yerleşim yeri olarak kurulmuş olan bölge, sonrasında Çakabey tarafından Osmanlı egemenliğine geçmiştir.

Çeşme denildiğinde her ne kadar deniz ve lüks oteller akla geliyor olsa da kaplıcaları ve şifalı suları bakımından da zengindir. Yeşil doğası ve temiz havasıyla gelen herkesi kendisine hayran bırakan Çeşme’de plajlar ve koylar tatilcileri etkilerken gece hayatının hareketli olması tatil planlamanızı üst seviyeye çıkacaktır.

Çeşme’de güzel olan yalnızca sahil değil, birçok eğlence vardır. Gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler ise şöyledir:

Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi, görkemli bir eserdir. Osmanlı’nın kültürel özelliklerini taşıyan kale, Beyazıt önderliğinde inşa edilmiştir. Çeşme’de gidilmesi gereken tarihi yerler arasında ilk sırada yer alır. Kale, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Alaçatı

Taş evleriyle ünlü olan Alaçatı, Çeşme’ye yakın olmasından dolayı avantajlıdır. Çeşme’ye tatile gelen Alaçatı’yı da rahatça görüp gezebilir. Ege mutfağının birçok restoranda kendisini hissettirdiği Alaçatı, sizi kendisine hayran bırakacaktır.

Kervansaray

1529 yılında yapılmış olan 2 katlı kervansaray, yabancı tüccarların gece konaklaması için inşa edilmiş. Tüccarlar mallarını buraya getirip satarmış. Günümüzdeki alışveriş merkezleri gibi düşünülebilir.

 Ildırı

Eskiden Kızıl Kent olarak da bilinen bölge, bugün mavinin her tonunu kendi içinde saklar. Yoğun geçen iş ve kalabalık şehir yaşamından kurtulmak istediğinizde sakinliği bulabileceğiniz ender yerlerdendir.

Kaplıcalar

Çeşme’de gidebileceğiniz kaplıcalar da var. Ilıca ve Şifne kaplıcaları bunlara birer örnektir. Bu kaplıcalara hem karadan hem de denizden ulaşım vardır.

Çeşme’ye geldiğiniz de tatil planınızı kendiniz yapabilirsiniz. 5 yıldızlı otellerden tutun da her şey dahil sistemli çalışan pek çok konaklama yeri bulabilirsiniz.  

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
24.08.2020
595
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?