28 Ekim 2022
1075
ABONE OL

Çeşme’de Kışın Neler Yapılır? – Çeşme’de Kışın Yapılacak 5 Şey

Dört mevsim boyunca ılıman bir havanın hakim olduğu Çeşme’ye çoğunlukla yaz sezonlarında gidilir. Yazın berrak denizleri, sıcacık kumsalları ve sakızlı dondurmaları ile ideal bir tatil beldesi seçeneği olan Çeşme’ye kışın gitmeyi hiç düşündünüz mü? Çeşme’ye kış mevsiminde gitmek, yaz mevsiminde karşılaşabileceğiniz çeşitli zorluklarla karşılaşmamak için oldukça idealdir.

Çeşme’de Kışın Neler Yapılır? – Çeşme’de Kışın Yapılacak 5 Şey

Yazın otellerin, uçak biletlerinin ve restoranların pahalılığı, Çeşme kış mevsimini karşıladığında daha uygun hale gelmeye başlar. Alaçatı’nın süslü sokaklarında gezinmek için yaz mevsimi çok güzel bir seçenek olabilir. Ancak kış mevsiminde Çeşme’ye sokakların itiş kakışından kurtulabileceğiniz bir sakinlik gelir. Bu sayede kimselere çarpmadan ılıman bir serinlikte Çeşme’nin güzel sokaklarında yürüyebilme fırsatına nail olabilirsiniz.

Çeşme’de gezilecek yerler yalnızca yaz mevsiminde keyifli alternatifler sunmaz. Kışın da gezilecek çeşitli mekanları olan Çeşme’de tarihin tozunu yutabilirsiniz. Aynı zamanda Çeşme’de kış aylarında da erişebileceğiniz sıcacık termal otellere giderek yazı hatırlayabilir, hatta yaşayabilirsiniz.

Termal Otele Gidin

Çeşme’nin termal otellerini tercih ederek kış aylarında konforlu ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Altın Yunus, Pırıl, Radisson Blu gibi termal havuzları olan otellerde konaklayarak şifalı sulardan faydalanabilirsiniz. Termal oteller Çeşme’de kış mevsiminde de hizmet verdiği için yaz sezonunu beklemenize gerek yoktur. Dolayısıyla Çeşme’de kışın keyfini istediğiniz şekilde çıkarabilirsiniz.

Tarihi Mekanların Tozunu Yutun

Çeşme’nin güzellikler her mevsim bir başkadır. Bu sebeple kış mevsiminde Çeşme’de yapabileceğiniz aktiviteler arasında tarihi mekanları gezmek vardır. Denizin kenarında 6 tane kulesi olan Çeşme Kalesi’ne giderek bölgenin tarihine dair fikir edinebilirsiniz.

Organik Pazarlara Gidin

Türkiye’nin en güzel pazarları arasında yer alan Çeşme pazarları hem yaz hem de kış mevsimlerinde çeşitli organik ürünleri tezgahlarında satışa sunar. Çeşitli Ege otlarını bulabileceğiniz Çeşme’nin organik pazarlarını ziyaret edebilir ve organik ürünleri satın alabilirsiniz. Aynı zamanda bölge halkı tarafından satılan bu otları satın alırken kişilerden lezzetli tarifler de öğrenebilirsiniz.

Alaçatı Sulak Alanını Ziyaret Edin

Ülkemizdeki 487 kuş türünün 105’inin bulunduğu Alaçatı Sulak Alanı, her mevsim ziyaret edebileceğiniz bir mekandır. Mevsime göre pelikan, ördek, leylek, kaz, karabatak gibi kuş türlerini görebileceğiniz bu alana gelerek Çeşme’nin güzelliklerine şahit olabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Müze ve Sanat Galerilerini Gezin

Çeşme’nin kültürel ve tarihi değerlerinin sergilendiği müze ve sanat galerilerini ziyaret ederek keyifli keşifler yapabilirsiniz. Daha önce görmediğiniz tarihi eserleri görebilir ve sanatsal çalışmalardan ilham alabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
28.10.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?