17 Ekim 2022
1188
ABONE OL

Çeşme Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Çeşme Dalyan, oldukça eski bir Rum balıkçı köyü olması ile bilinir. Zamanında Rumların mübadele ile bölgeden gitmesinin ardından bölgeye Balkanlardan gelen Türkler yerleşir. Fakat bu değişime rağmen bölgede var olan o hava günümüze kadar gelerek bugün de hissedilir. Dalyan, adını küçük limanından alır.

Çeşme Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Eski zamanlarda dibi balçık olan Dalyan’da yıllar önce yapılan temizlik çalışmaları ile birlikte bölge günümüzdeki temiz haline bürünür. Oldukça güzel bir doğaya sahip olan liman, yaşanılan dönemde bir marina haline getirilir. İçerisinde balıkçı tekneleri ve yatlar bulunur. Türkiye’nin görülmesi gereken etkileyici havaya sahip tatil beldeleri arasında yer alır.

İzmir Dalyan gezilecek yerler birçok seçenek sunması dolayısıyla sıklıkla tercih edilir. Harika güzelliğe sahip doğasının yanında eğlence mekanları ile dikkat çeken Dalyan’da Rum döneminden kalan ve camiye dönüştürülen tarihi kiliseleri ziyaret etmek mümkündür. Yine Rumların zamanından kalan tarihi şapel ziyaret edilebilecek noktalar arasında bulunur. Aynı zamanda Dalyan’ın dikkat çekici mimarisini yürüyüş yaparken inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Eski Rum evleri ile ilgi gören Dalyan hem gezi hem de tatil amacı ile sıkça tercih edilen güzide mekanların başında gelir. Peki, Çeşme Dalyan nerede, nasıl gidilir?

Çeşme Dalyan Nerede?

Dalyan, İzmir’e bağlı bir ilçe olan Çeşme’de bulunan bir bölgedir. Çeşme merkezinin ortalama 5 kilometre kuzeyinde yer alan Dalyan’ın Muğla’ya bağlı dalyan ile karıştırılmaması gerekir.  İzmir’in incisi Çeşme’ye bağlı olan Dalyan, özellikle son zamanlarda yazlıkçıları, çeşitli yerlerden gelen yerli ve yabancı turistleri ile öne çıkan tatil beldeleri arasında yer alır.

Çeşme Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Dalyan’a ulaşmak için ilk olarak Çeşme’ye gelmek gerekir. Çeşme’ye ulaşıldığında Çeşme Otogarı’ndan düzenlenen seferler ile Dalyan beldesine ulaşmak mümkündür.

Dalyan’a ulaşmak için tercih edilebilecek bir diğer ulaşım alternatifi ise özel araçtır. Dalyan, Çeşme merkezine 4 kilometre mesafede bulunup İzmir il merkezine ise 86 kilometre mesafededir. Bu sebeple yaz tatili için Çeşme Dalyan’ı tercih edenlerin kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği bir konumda yer alır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
17.10.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?