21 Haziran 2022
637
ABONE OL

Çeşme Dalış Noktası Listesi

Yaz sezonunu en güzel şekilde değerlendirmeyi düşünenlerin tatil rotaları arasında yer alan Çeşme, sayısız doğal güzelliklerinin yanı sıra çeşitli eğlenceli aktivite imkanı sunmaktadır. Bu aktiviteler; rüzgar sörfünden tekne turuna, denize girmekten dalış yapmaya kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Çeşme Dalış Noktası Listesi

Görüş mesafesi uzun kıyılara sahip olan Çeşme, dalgıçlar tarafından sıkça tercih edilen dalış noktaları arasından bulunmaktadır. Peki Çeşme’de dalış yapılabilecek yerler nerededir?

Çeşme Monem Batığı

Dalyanköy açıklarında bulunan bu yer ismini, Almanya’nın yük gemisi Monem’den almıştır. Dalyanköy’de batan bu gemi, o zamandan beri yerinde durmaktadır. Çeşme’de dalış yapanlar için de eşsiz bir batık olmaktadır. Şnorkel ya da tüm yardımı ile dalış yapılabilen bu batık, Türkiye’nin en büyük batığı olarak bilinmektedir.

Çeşme Yarık Kaya

Çeşme Ayrık Taş da denilen Çeşme Yarık Kaya, ismini karadan ayrılan parçasından almaktadır. Yüksekliği ortalama 42 metre olan bu kaya, dalgıçlar için eşsiz bir manzara sunmaktadır. Şahane bir alana sahip olan bu kaya, çevresinde bulunan deniz canlıları ile daha da güzel bir görüntüye bürünmektedir.

Çeşme Yatak Adası

40 metre derinliğe sahip olan Yatak Adası, 8 metre dalış yapıldığında karşınıza bir mağara çıkarmaktadır. Mağaraya varmadan hemen önce üzeri yapışık süngerlerle kaplı olan bir kemere rastlanmaktadır. Mağaranın en üst köşesinden giren güneş ışıkları ile dalış keyfiniz anlatılmaz bir deneyime dönüşmektedir. Aynı zamanda Akdeniz foklarının da bulunduğu Yatak Adası, tatil anılarınıza unutulmaz bir anı daha eklemektedir.

Çeşme Fener Adası

Yaklaşık 18 metre derinliği olan Fener Adası, akıntılı bir şekilde dalış yapabilecek olan kişiler için oldukça uygun bir dalış noktasıdır. Mercan ve süngerlerle dolu bu ada, aynı zamanda sünger, karagöz, mercan ve sarpalarla dolu zengin bir alandır. Deniz canlılarının çeşitliliği açısından en iyi dalış yerleri arasında bulunmaktadır.

Çeşme Göbek Taşı

Şahane bir büyüklüğe sahip olan Göbek Taşı, Eşek Adası’nın mercan boğazında bulunmaktadır. Geniş bir alana sahip olan bu resif, 16 metre yüksekliğe sahiptir. Güçlü bir akıntıya sahip olan bu dalış noktası, alanında profesyonel dalgıçlara önerilebilecek bir yerdir.

Çeşme Eşek Adası

Günümüzde Eşek Adası denilen bu adaya, eski zamanlarda Goni Adası denilmiştir. Çeşme’de dalış yapmak isteyenlerin tercih edebileceği eşsiz bir güzelliğe sahip olan Eşek Adası, çeşitli güzellikleri ile keyifli dalış deneyimleri yaşamaya olanak sağlamaktadır.

Çeşme Patlak Taş

Serpme kayalardan meydana gelmiş olan Patlak Taş, ayka ve abarakuda sürülerinin çokça bulunduğu bir dalış alanıdır. Genellikle profesyonel dalgıçların tercih ettiği bir noktadır.

Çeşme Baraküda Taşları

10 ile 50 metre arasında derinliğe sahip olan bu dalış alanı, su altındaki canlılar bakımından çeşitlilik sunduğundan dolayı, benzersiz bir dalış deneyimi yaşatmaktadır.

Çeşme Orkinos Çiftliği

Büyük orkinos sürüleri ile dalış yapmak isteyen dalgıçlar için biçilmez kaftan olan Orkinos Çiftliği, Çeşme’de sıklıkla tercih edilen dalış noktaları arasında yer almaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
21.06.2022
567
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?