12 Mayıs 2022
3797
ABONE OL

Çeşme Çarşısı

Ege Bölgesi’nin tatil için en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Çeşme, ailelerin, arkadaş gruplarının ve yalnız tatil yapmak isteyenlerin uğrak yeri olarak tanınıyor. Plajları, adaları, koyları ve daha pek çok aktivite yapılabilecek yerleri ile ziyaretçilerinden beğeni topluyor. Yaz rüzgarlarının sağladığı sörf fırsatı ile pek çok sporcuyu bölgesine çeken Çeşme, yaz sezonunda normal nüfusunun iki katı insanı misafir ediyor.

Çeşme Çarşısı

Yan yana meyhaneleri, hediyelik eşya dükkanları ve züccaciyeleri ile uğrak bir yer haline gelen Çeşme çarşısı, Çeşme’nin turistik sokağı olarak biliniyor. Çeşme çarşısı, gezi rotalarının atlanmayan durağı olarak kullanılıyor. Önemli tarihi yerlere ev sahipliği yapan Çeşme çarşısı, meşhur Rumeli Pastanesi’ne ve Aya Haralambos Kilisesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu yönüyle bir merkez içerisinde pek çok önemli yeri gezip görebilme fırsatı sunuyor.

Çeşme Çarşısı’nda Ne Yapılır?

1945 yılından beri Çeşme çarşısında hizmet veren ve Çeşme çarşısına gelindiğinde uğramadan geçilmemesi gereken Rumeli Pastanesi; sakızlı dondurması, sakız reçeli ve çeşitli yöreye özgü kurabiyeleri ile damaklarda tat bırakıyor. Çeşme’ye özgü sakızlı lezzetleri deneyebileceğiniz Rumeli Pastanesi, yazın sıcak havasını ferah bir şekilde atlatmayı sağlıyor. Bununla birlikte çarşıdan kaleye doğru yüründüğünde karşılaşılan eğlence mekanları ve deniz kıyısı görenleri büyülüyor.

Çeşme merkezde karşılaşılan bir diğer tarihi nokta Aya Haralambos Kilisesi, heybetli bir yapıya sahip oluşu ile tanınıyor. 1800’lü yıllarda Rumlar tarafından yapılan Aya Haralambos Kilisesi, zamanında Çeşme’de bulunan 75 kilise arasında yer alıyor. Aynı zamanda I. Sitaras’ın freskleri bulunan kilise, daha sonra belediye tarafından restore ediliyor.

Günümüzde kermeslerin, sanat sergilerinin düzenlendiği bir kültür merkezi olarak kullanılan Aya Haralambos Kilisesi, Rumlar tarafından ibadethane olarak da kullanılıyor. Aya Haralambos Kilisesi’nde ayin yaptıkları bilinen Rumlar, kültürlerini Çeşme’de kolaylıkla hissettiriyor.

Çeşme Çarşısı Nerededir?

İzmir Çeşme çarşısı, Çeşme beldesinin merkezinde bulunuyor. Bu yönü ile ulaşılabilirlik bakımından kolaylık sağlayan Çeşme çarşısı, Çeşme’de gezilecek yerler arasına giriyor.

Çeşme Çarşısı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme çarşısına ulaşabilmek için pek çok ulaşım seçeneği mevcut olduğundan dolayı kolaylıkla varılabiliyor. Çeşme çarşısına gidecek olan kişinin araç tercihine bağlı olarak gitme süresi ve konforu değişebiliyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
12.05.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?