24 Ekim 2022
1487
ABONE OL

Çeşme Arkeoloji Müzesi

Çeşme inanılmaz doğası, mavinin her tonundan denizleri ve incecik kumlu plajlarıyla olduğu kadar, içerisindeki tarihi kalıntılar ile de çok değerli bir bölge olmaktadır.

Çeşme Arkeoloji Müzesi

Günümüzde ise Çeşme’nin tarihi öğeleri Çeşme Kalesi’ndeki Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Çeşme Kalesi 1508 yılında Sultan 2. Beyazıt döneminde yaptırılan tarihi bir mekandır. Ancak daha sonrasında Çeşme Kalesi aynı zamanda da Çeşme Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapmaya başlamıştır.

Çeşme Müzesi ilk olarak İstanbul Topkapı Müzesi’nden yollanan silahları sergiliyorken Çeşme ikliminden kaynaklı olarak silahların nemlenmesi ve bozulmalar yaşanması üzerine silahlar İzmir Arkeoloji Müzesi’ne devredilmiştir. O günden bugüne de Çeşme Arkeoloji Müzesi’nde artık Erythrai (Ildırı) antik kentinin eserleri sergilenmektedir.

Müzede sergilenen eserler ise pişmiş topraktan yapılan tanrı ve tanrıça heykelleri, mermer heykeller, büstler, gümüş ya da bronz sikkeler gibi tarihe ışık tutan onlarca eserdir.

Çeşme Arkeoloji Müzesi Bölgesindeki Festivaller ve Sosyal Etkinlikler

Türkiye’nin neredeyse tüm turistik bölgelerinde olduğu gibi Çeşme Arkeoloji Müzesi’de oldukça popüler bir destinasyon olmaktadır. Hatta öyle ki bu bölgede yapılan festivallere, sosyal etkinliklere katılan sayısı da her geçen gün artmaktadır ve bu artış günümüzde de devam etmektedir.

Özellikle Çeşme gibi yılın neredeyse her döneminde farklı farklı festivallerin olduğu, bir sürü sosyal, kültürel faaliyetin yürütüldüğü bir bölgenin ziyaretçi sayısı da hiçbir zaman azalmamakta aksine artmaktadır. Çünkü, Çeşme’de düzenlenen neredeyse bütün festivaller, etkinlikler her yaş grubundan insana hitap eden, her görüşten, dinden, dilden insana kucak açan etkinliklerdir ve bu da doğal olarak yerli ve yabancı turistlerin bu bölgeyi sıklıkla tercih etmesine neden olmaktadır.

Ayrıca, Çeşme’nin sıcak bir ikliminin olması ve bu sıcak iklimin yerli halkının da sıcakkanlı olmasına neden olmasıyla birlikte halkın herkese kucak açan, herkese misafirperverlik yapan yapısından dolayı da Çeşme, oldukça sık tercih edilen bir nokta olmaktadır.

Bunların dışında ülkemizdeki neredeyse bütün kültürel, sosyal faaliyetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize ediliyor olması ve bu durumun her yıl teşvik edilmesi de Çeşme’nin misafirperver yapısı ile birleşince bölgeyi gözde bir konuma taşımaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
08.01.2021
597
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?