24 Kasım 2022
786
ABONE OL

Aya Haralambos Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çeşme, kültürel, doğal ve tarihi güzellikleri ile mest eden bir yapıya sahiptir. Çeşme’nin görülmeye değer tarihi güzellikleri arasında yer alan Aya Haralambos Kilisesi, Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında inşa edilen değerli bir yapıdır. Çeşme’nin göbeğinde bir tarihi kilise olan Agios Haralambos Kilisesi, köklü bir geçmişe sahiptir.

Aya Haralambos Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Çeşme Belediyesi tarafından 2012’de restore edilen Aya Haralambos Kilisesi, günümüzde Kültür Merkezi olarak hizmete açılmıştır. Baş döndürücü güzelliği ile göz alıcı frekslere sahip olan bu kilise, her sene özellikle yaz aylarından turistlerin bölgeye akın etmesi ile birlikte sıklıkla ziyaret edilir.

Rum Ortodoks ibadethanesi olmak üzere 1832’de Çeşme’de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, restore edildikten sonra Kültür Merkezi olarak hizmete açıldığı günden bu yana pek çok sergi, söyleşi ve konser gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmıştır. Aya Haralambos Kilisesi, kültür yaşamına farklı bir renk katarak Çeşme’nin cezbedici noktaları arasında yerini almıştır. Aynı zamanda göz kamaştıran freskleri ile yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir şekilde ilgi görür.

Agios Haralambos Kilisesi, isminden de anlaşıldığı üzere Aziz Haralambos adına yaptırılan tarihi bir yapıttır. Çeşme’nin merkez kısmında yer alan bu yapı, yıllar içerisin harap bir hal alarak uzun süre o şekilde kalmıştır. Daha sonra Çeşme Belediyesi’nin o zamanki başkanı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı eşliğinde restore edilerek günümüzdeki halini almıştır. Günümüzde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bu tarihi kilisede, özen izin ile Ortodoks cemaatinin katılımıyla senede bir kez olmak üzere ayin düzenlenir. Aziz Haralambos’un doğum yılı için düzenlenen ayini Fener-Rum Patriği Bartholomeos yönetir. Çeşme’ye gelindiğinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken değerli yapılar arasında bulunur.

Aya Haralambos Kilisesi Nerede?

Aya Haralambos Kilisesi Çeşme merkezde İnkılap Caddesi üzerinde yer alır.

Aya Haralambos Kilisesi’ne Nasıl Gidilir?

Çeşme Çarşısı’nda bulunan kiliseye, Çeşme’ye giden otobüs ve minibüsler ile kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Agios Haralambos Cesme merkezden yürüme mesafesi ile İzmir merkezden ise toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilecek bir konumda bulunur.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
27.09.2022
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?