09 Ağustos 2022
2929
ABONE OL

Alaçatı Yel Değirmenleri

Çeşme’de gezilecek yerler arasında yer alan Alaçatı, kültürü ve tarihi ile Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Alaçatı; deniz, kum ve güneş üçlüsünün yanında çeşitli kültürel ve tarihsel değeri ile dikkat çekiyor. Alaçatı gezilecek yerler arasında bulunan Alaçatı Yel Değirmenleri de bu değerlerden biridir. Peki, Alaçatı Yel Değirmenleri’nin hikayesi nedir, Alaçatı Yel Değirmenleri nerede bulunur?

Alaçatı Yel Değirmenleri

Alaçatı Yel Değirmenleri Hikayesi ve Tarihi

Alaçatı yel değirmenleri hikayesi ve tarihi, insanların Alaçatı’yı ilk yerleşim yeri olarak kullanmaya başlamalarına dayanır. İlk yerleşim yeri haline gelen Alaçatı’da insanlar, buğday ve un üretebilmek için yel değirmenlerini yaptırır. Bu sayede Alaçatı’nın hiç dinmeyen meşhur rüzgarlarını kullanarak temel ihtiyaçlarını karşılamışlardır. Günümüze kadar ayakta kalan yel değirmenleri ise 4 adettir. Bu yel değirmenlerinin içlerinde bulunan mekanizma artık çalışmadığı için yalnızca Alaçatı’nın sembolik yapılarından biri olarak bölgesinde yer alır. 1986’nın temmuz ayından beri turizm amacı ile kullanılan Alaçatı Yel Değirmenleri, bölgenin simgesel yapısı olmuştur.

Alaçatı Yel Değirmenleri Nerede?

Alaçatı Yel Değirmenleri, bölgesinin simgesi niteliğinde yapılar oldukları için neredeyse Alaçatı’nın her yerinden görünen tarihi eserlerdir. Alaçatı Yel Değirmenleri yol tarifi konusuna girmeden önce Alaçatı Yel Değirmenleri’nin kolaylıkla bulunabilecek bir yerde konumlanmış olduğunu söyleyelim. Bu sebeple Alaçatı’yı ilk kez ziyaret eden yerli ve yabancı turistler yel değirmelerini kolayca bulabilir. Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı çarşısının giriş kısmına oldukça yakındır.

Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı

Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı, yel değirmenlerine giden yokuşun sonunda bulunur. Bu park, çay bahçesi gibi oturacak yerlerin bulunduğu bir mekandır. Bu bölgenin oldukça meşhur olması sebebiyle yaz sezonunda Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı’nda yer bulmak oldukça zordur. Bu parkta güzel manzaralı bir yer bulursanız çarşıdan aldığınız kumruları ya da dondurmaları bu manzaraya karşı yiyebilirsiniz.

Alaçatı Yel Değirmenleri Turizmi

Alaçatı Yel Değirmenleri, bölgenin en çok rağbet gören turistik mekanları arasında yer alır. Bu sembolik yapıyı her daim hatırlamak için çevredeki dükkanlardan hediyelik eşya gibi yel değirmeni biblolarından alabilirsiniz. Bu bölgede yer alan hediyelik eşya dükkanları sayesinde Alaçatı’yı hatırlatacak hediyeler alarak bu geziyi güzel anılarınıza ekleyebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
03.09.2021
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?