08 Eylül 2022
1294
ABONE OL

Alaçatı Tarihi Yerler

İzmir Alaçatı, tarihi, kültürü ve doğası ile hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. En beğenilen tatil beldeleri arasında olan Alaçatı, kendine has toplumsal yapısı, tarihi ve kültürünün etkilediği pek çok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.

Alaçatı Tarihi Yerler

Pazaryeri Cami

Pazaryeri Cami, Alaçatı’daki en eski mimari ve dini yapılardan biridir. Bu nedenle de her yıl oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

1854 yılında inşa edilen Pazaryeri Cami ilk inşa edildiği zamanlarda bölgede yaşayan Rumların ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla kilise olarak inşa edilmiştir. Cumhuriyet dönemiyle birlikte ise camiye dönüştürülen Pazaryeri Cami, kilise özelliğini de korumuştur.

Pazaryeri Cami’ye girildiğinde karşınıza bir perde sistemi çıkmaktadır. Bu perde sistemi yapıyı cami ve kilise olarak ikiye bölmektedir. Yani yapı hem bir kilise hem de bir cami olarak hizmet vermektedir.

Alaçatı’daki dini hoş görüyü en iyi aktaran yerlerden biri olan Pazaryeri Cami herkesin görmesi gereken önemli noktalardan biridir.

Hacı Memiş Ağa Cami

Alaçatı’daki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan Hacı Memiş Ağa Cami adını camiyi yaptıran Hacı Memiş Ağa’dan almaktadır.

Tek taş kesme balkon ve minare ile dikkatleri üzerine çeken Hacı Memiş Ağa Cami, aynı zamanda da bulunduğu semte adını vermiştir. Ayrıca, semtin en eski camisi olan Hacı Memiş Ağa Cami günümüzde de ibadete açıktır.

Alaçatı’nın tam merkezinde konumlanan bu cami hem Osmanlı dönemi mimarisini yansıttığı için hem de tarihsel dokusunu korumayı başardığı için kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.

Alaçatı Yel Değirmenleri

1800’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı’nın sembolüdür ve Türkiye’deki ilk yel değirmenleri arasındadır. Bu nedenle de her yıl birçok ziyaretçinin uğrak noktası olmuştur. Alaçatı’nın girişinde bulunan yel değirmenlerinin bazıları günümüzde kafe ve restoran olarak hizmet vermektedir.

Alaçatı’nın sembolleri olan yel değirmenleri gün batımında eşsiz bir manzara sunmaktadır ve harika fotoğrafların çekildiği çok güzel bir tarihi nokta olarak her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Bu nedenle de turistik olarak çok değerli bir konuma sahiptir. Ayrıca, Alaçatı’yı seyretmek için mükemmel bir yer olduğu için de kesinlikle görülmesi gerekmektedir.

Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı’nın tarihsel, doğal dokusunu en iyi şekilde yansıtan yerlerin başında taş evler gelmektedir. Bölgeye özel olan bu mimari yapılar Alaçatı’nın simgesi olmaktadır.

Gösterişten uzak olan Alaçatı taş evler, sağlamlığı ve sadeliği ile ilgi çekmektedir. Evler arasındaki mesafenin az, sokakların dar olması ise sıcak yaz aylarında evlerin daha fazla gölgeye sahip olmasına olanak tanımaktadır. Günümüzde ise bu dar sokaklar ziyaretçilerin en önemli gezi noktalarından biri haline gelmiştir.

Alaçatı’nın günümüze ulaşan en özel yapılarından olan taş evler Alaçatı’ya gelen herkesin mutlaka görmesi gereken bir noktadır.

Dutlu Kahve

Dut ağacının altına kurulmasından kaynaklı olarak “Dutlu Kahve” olarak anılan bu mekân, Alaçatı’nın en çok ilgi çeken ve beldeye gelenlerin kesinlikle uğradığı destinasyonlar arasındadır. Dutlu Kahve, Hacımemiş’de bulunmaktadır ve çok keyifli kahvaltılardan öğle yemeklerine hatta akşam yemeklerine kadar her zaman tercih edilebilecek noktalardan biridir.

Fiyat olarak genel Alaçatı fiyatlarının altında hizmet veren Dutlu Kahve tarihi dokusu ve gezginlerin sürekli uğradığı bir yer olduğu için özellikle görülmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır.

Tarihi Alaçatı Meydanı

Tarihi Alaçatı Meydanı, restoranlardan hediyelik eşya dükkanlarına kadar çok fazla seçeneğin sunulduğu, her zevke hitap edebilecek alternatiflerden oluşan 50 yıllık bir geçmişe sahip çok güzide bir meydandır.

Ayrıca, Alaçatı’ya gelen herkesin mutlaka uğraması gereken noktalar arasındadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
19.11.2020
487
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?