27 Kasım 2020
993
ABONE OL

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali, birçok çeşit otun sergilendiği, yemeklerin tadımının gerçekleştiği ve birçok atölyenin düzenlendiği eşsiz bir festivaldir.

Alaçatı Ot Festivali

Yüzlerce Ot Çeşidi

Ege mutfağı dendiği zaman ilk akla gelen şey taze otlar, sebzeler ve doğal ürünler olmaktadır. Bu nedenle de Alaçatı Ot Festivali gibi festivaller düzenlenerek bu otlar Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlara tanıtılmaktadır.

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Alaçatı Ot Festivali’nde Ege’de yetişen yüzlerce ottun kullanıldığı birçok farklı yemek yapılmakta ve festival konuklarına bu yemekler tattırılmaktadır. Böylelikle 2010 yılından beri düzenlenen Alaçatı Ot Festivali aracılığıyla bölgedeki otlar, yemekler görücüye çıkarılmakta ve bunu yaparken de eğlenceli zaman geçirilmektedir.

Her sene farklı bir otun ana tema olarak belirlendiği ve yemeklerin ağırlıklı olarak bu seçilen ot ile yapıldığı ot festivalinde dağlama, deli kereviz, deve tabanı, ebegümeci, hardal, iğnelik, körmen, radika, şevketi bostan, tilkişan, tirşik otu, turp otu ve yabani rezene gibi birçok ot sergilenmektedir.

Ot yemeklerinden ev yapımı salçalara kadar birçok ürünün sergilendiği bu festivalde Ege’ye özgü yemeklerin tadılmasının yanı sıra yemek tarifleri verilmekte ve yemeklerin püf noktalarını öğrenenler aynı yemekleri yapabilmektedir.

Mis gibi kokuların ve parmak ısırtan lezzetlerin hâkim olduğu Alaçatı Ot Festivali’nde, tamamen doğal ve organik ürünler kullanmasının yanı sıra bir ot festivali olması sebebiyle vegan ve vejetaryen kimseler içinde uğrak noktası haline gelmektedir.

Hem Yemek Hem Eğlence

Alaçatı Ot Festivali sadece yemeklerden ibaret bir festival olmamaktadır. Aynı zamanda da ziyaretçilerine eğlenceli deneyimler yaşatan, yöresel kültürü tanıtan, yarışmalar, atölyeler ve konserler düzenlenen bir festival olmaktadır.

Ayrıca, festival tek bir alana değil de tüm Alaçatı’ya yayıldığı için ziyaretçiler farklı restoranları, otelleri, kafeleri, sergileri ve galerileri keşfederek gerçek bir kültür turizmi tecrübesi edinmiş olmaktadır ve “En Fazla Ot Çeşidi Toplama”, “En Güzel Ot Yemeği” gibi yarışmalarla da katılımcılar kıyasıya yarışarak jüriyi etkilemeye çalışmaktadır.

Tüm bu etkinlikleriyle muhteşem bir karnaval havası yaşatan Alaçatı Ot Festivali’nde, farklı müzik gruplarının konserleri de düzenlenmektedir. Dağlarda ve kırlarda düzenlenen yürüyüşlerde doğadaki yabani otları tanıma ve toplama fırsatını da sunulan festivalde baharı keyifli ve eğlenceli bir şekilde karşılayabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
27.11.2020
568
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?