19 Ağustos 2022
1120
ABONE OL

Alaçatı Gezilecek Yerler

Alaçatı gezilecek yerler, yılın her dönemi rağbet gören mekanlar arasında bulunuyor. Hem ülkemizde hem de dünyada adından çokça söz ettiren Alaçatı, gerek sembolik yapıları gerekse eşsiz güzelliğe sahip doğası ile her geçen popülerliği artan tatil merkezlerinden biri oluyor. Gün geçtikçe artan turistik bir değere sahip olması sebebi ile gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Alaçatı Gezilecek Yerler

Bir yandan Alaçatı tatili yaparken diğer yandan Alaçatı’nın çeşitli güzelliklerine şahit olabileceğiniz mekanları gezebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Alaçatı’da gezilecek yerler

Alaçatı Yel Değirmenleri

Alaçatı yel değirmenleri, bölgesinin sembolü niteliğinde olan tarihi bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Alaçatı’ya gelen herkesin kesinlikle görmesi gereken bir yer olan Alaçatı yel değirmenleri, tarihsel dokusu ve mimari değeri ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda sunduğu Alaçatı manzarası ile fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı oluyor. Bunların yanı sıra çevresinde bulunan kafeleri sayesinde Alaçatı’nın gurme lezzetlerini deneyebilme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kemalpaşa Caddesi

Kemalpaşa Caddesi, Alaçatı’nın en popüler caddeleri arasında yer alıyor. Sabahları sessiz ve sakin bir yapısı olan Kemalpaşa Caddesi, akşamları hareketli ve kalabalıktır. Birbirinden güzel ve oldukça ünlü butiğin bulunduğu bu cadde, Alaçatı’ya gelenlerin uğraması gereken mekanlar arasında bulunuyor.

Alaçatı Çarşı

Alaçatı gezisinden hatıra kalmasını istiyorsanız, hediyelik eşya dükkanlarının olduğu Alaçatı Çarşısı’na gitmenizi öneririz. Birbirinden güzel hatıranın satışa sunulduğu Alaçatı Çarşısı, tarih kokan ambiyansı ile turistler tarafından ilgi görüyor.

Alaçatı Meydan

Yürüyüşünüze lavantaların eşlik ettiği Alaçatı Meydanı’nda gezintiye çıkmak, Alaçatı’da yapılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor. Doğa ile iç içe hissi veren Alaçatı Meydanı, yerli ve yabancı tatilcilerin ve gezginlerin uğrak mekanı oluyor. Alaçatı’ya gelindiğinde uğranmadan gidilmemesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Hacımemiş Sokağı

Şehrin gürültüsünden kaçıp Alaçatı’ya gelenlerin sıklıkla uğradığı Hacımemiş Sokağı, turistleirn konaklama için tercih ettiği sessiz ve sakin butiklere ev sahipliği yapıyor. Kalabalıkların uğramadığı bu sokak, sessizliğin tadını çıkarabileceğiniz samimi kafeleri ile yöresel tatları sizlere sunuyor.

Alaçatı Taş Evler

Alaçatı taş evler, yel değirmenlerinden hemen sonra gelen bölgenin sembolik yapıları arasında bulunuyor. Taş ev denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Alaçatı, fotoğrafçıların kadrajlarına yansıyan rengarenk doğası, tarihsel ve mimari görüntüsü ile tatilciler tarafından ilgi görüyor. Bölgenin konut yapısını oluşturan Alaçatı evleri, Alaçatı’yı Alaçatı yapan unsurlar arasında bulunuyor.

Alaçatı Port

Alaçatı Port, Alaçatı Marina olarak da biliniyor. Alaçatı’nın denize kıyısı olan bölgesi Alaçatı Port, marina ve site karışımı bir mekan. Lüks bir yerleşim bölgesi olan Alaçatı Port, meşhur taş evlerin bulunduğu bölgede yer alıyor.

Alaçatı Port, denize sıfır balık keyfi yapmak isteyenler için ideal bir seçenek oluyor. Aynı zamanda eğlenceli meyhane anlayışı ile hizmet veren mekanlara ev sahipliği yapıyor.

Kleopatra Koyu

Kleopatra Koyu ya da bir diğer ismi ile Güvercinlik Koyu, Alaçatı tatilinizde denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz el değmemiş güzellikteki yerler arasında bulunuyor. En kalabalık Alaçatı günlerinde bile sakin olan Kleopatra Koyu, berrak sığ bir denize, sarı ve incecik bir kum yapısına sahiptir.

Kayaların arka kısmında bulunan bu koyda işletme bulunmuyor. Bu sebeple bu koya yüzmeye giderken şemsiye, şezlong ve yiyecek gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
22.12.2020
618
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?