04 Ağustos 2022
897
ABONE OL

Alaçatı’da Neler Yapılır?

İzmir’in güzel tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, sakin sokakları ve tarihi dokusu ile dikkat çekiyor. Alaçatı’ya gidenlerin yapması gereken çok şey vardır. Bu sebeple Alaçatı’ya gidildiğinde ilk olarak akla yegane parlak bir fikir gelmeyebilir. Fakat öncelikli olarak Alaçatı’nın güzel sokaklarında gezerek tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmeniz tavsiyemizdir. Daha sonra Ege’nin şirin kasabası Alaçatı’da daha önce görmediğiniz yerleri görebilir, yeni yerler keşfedebilir, tarihi sokaklarda yürüyebilir ve eşsiz güzellikteki Çeşme koylarında yüzebilirsiniz.

Alaçatı’da Neler Yapılır?

Hacımemiş Mahallesi’ndeki Antikacıları Gezin

Alaçatı Hacımemiş mekânlar konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Rengarenk kapıların, cumbalı odalı taş evlerin, begonvillerin ve sardunyaların büyülü görüntüsü ile göz kamaştıran Alaçatı’da Arnavut kaldırımlı dar sokaklardaki antikacılar da bu mekanlar arasında bulunuyor. Bu sokaklarda yalnızca yürümek bile tarihin tozunu hissetmenize yeterken, antikacılarda gezmek oldukça büyüleyici bir deneyim olabilir.

Seramik atölyeleri, antikacı dükkanları ve galerilerinin bulunduğu Hacımemiş Mahallesi, tam bir sanat sokağı olması ile ilgi görüyor. Kaldırımlardan taşan insan kalabalığı ile tanınan diğer Alaçatı mahallelerinin aksine Hacımemiş Mahallesi, sakin ve huzurlu bir sokak olarak biliniyor.  

Deniz, Kum ve Güneş Üçlüsünün Tadını Çıkarın

Çoğunlukla yaz tatili sezonunda kalabalıklaşan Alaçatı’da yüzmeden olmaz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün rahatlatıcı etkisini Alaçatı rüzgarları eşliğinde hissetmek, eşsiz bir tatil deneyimi yaşatıyor. Deniz tatili sevenlerin gönlünü uzun kumsalları, berrak denizi ve serin rüzgarı ile çeken Alaçatı’da denize girmek her açıdan memnun eden aktivitelerden biri.

Çeşme Kumrusunu Deneyin

İzmir kumrusu, iştah kabartan görüntüsü ve kokusu ile Çeşme’yi Çeşme yapan kültürel lezzetler arasında yer alıyor. Lezzetli ekmeği ve sucuk, domates ve tulum peyniri eşliğinde şölene benzer bir tada sahip olan Çeşme kumrusunu isterseniz öğle arasında atıştırmalık olarak, isterseniz kahvaltı öğünü olarak yiyebilirsiniz. Her öğüne uyum sağlayan eşsiz bir lezzeti olan Çeşme kumrusu, Alaçatı’ya gelindiğinde denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

Gün Batımını İzleyin

Alaçatı gün batımı denildiğinde akla gelen ilk mekanlardan biri yel değirmenleridir. Alaçatı’nın simgesel yapısı olan yel değirmenlerinde gün batımını izlemenin zevki bir başka oluyor. Bu sevki tatmak isteyenlerin koşa koşa geldiği yel değirmenleri, Alaçatı’nın en güzel manzarasına ev sahipliği yapıyor.

Hediyelik Eşya Alın

Tasarımcıların ve sanatçıların buluştuğu Alaçatı’ya gelmişken hediyelik eşya almadan dönmek büyük bir kayıp olur. Hem sevdiklerinize hem de kendinize tasarım atölyelerinden alabileceğiniz bin bir çeşit hediyelik eşya bulunuyor. Bu hediyelik eşyaları, yıllar önce kiliseden dönüştürülmüş olan Antika Pazarı’ndan alabilirsiniz.

Gece Hayatına Karışın

Alaçatı gece kulüpleri, Çeşme’de eğlencenin başkenti olarak biliniyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün yanı sıra Alaçatı’da eğlence mekanları sayesinde de eğlenmek mümkün. Sabahları beach club, akşamları eğlence mekanı olan Alaçatı gece kulüplerinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
18.08.2020
579
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?