16 Aralık 2020
478
ABONE OL

Veloturk Gran Fondo Çeşme

Bisiklet tutkusu ile ihtiyaç sahibi çocukların hayallerini aynı parkurda bir araya getiren ve Çeşme’nin eşsiz güzelliklerini hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen misafirlere tanıtan Veloturk Gran Fondo Çeşme bir festivalden çok daha fazlasını katılımcılarla buluşturuyor.

Veloturk Gran Fondo Çeşme

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo Çeşme, Kasım ayında 2 gün boyunca katılımcılara ev sahipliği yapıyor. Bisiklet tutkusu için bir araya gelen yarışçılar hem çocukların hayallerini gerçekleştiriyor hem de Çeşme’nin doğal güzelliklerini keşfetme şansı yakalıyor.

Gran Fondo yıllık olarak gerçekleştirilen kısa ile uzun mesafeli, organize edilmiş ve kitle katılımlı bisiklet yarışlarına verilen addır. “Gare di Fondo” yani “mesafe yarışları” olarak bilinen bu yarışlar, çoğunlukla katılımcıların yaş ve düzeyine göre aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde düzenleniyor. Farklı mesafedeki yarışlar “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” ve “Fondo” olarak tanımlanıyor.

Spor Müsabakasından Çok Daha Fazlası: Gran Fondo

“Gran Fondo” aralarındaki en uzun mesafeli parkura sahip. Avrupa’da uzun yıllardır geniş katılımlı bir şekilde gerçekleştirilen Gran Fondo, diğer kıtalara yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış. Spor müsabakası, kültürleri bir araya getiren bir deneyim ve sosyal sorumluluk hareketi olarak karşımıza çıkan Gran Fondo bir yarıştan çok daha fazlasını katılımcılarla bir araya getiriyor.

Argeus Travel&Events tarafından Veloturk ile düzenlenen organizasyon yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi görüyor. Organizasyon görevlileri ve gönüllülerin yaptıkları çalışmalar ile tüm bisikletçiler, parkuru problem yaşanmadan tamamlıyor. Bisiklet sevgisini iyiliğe dönüştüren Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara hayallerindeki bisiklet hediye ediliyor.

Bisiklet Sevgisini İyiliğe Dönüştüren Festival

Veloturk Gran Fondo Çeşme’de, 100 kilometrelik LAPIERRE parkuru ve 47 kilometrelik TOYOTA HYBRID parkuru olmak üzere iki farklı yarış düzenleniyor. LAPIERRE parkuru, Çeşme merkezden başlayarak nefes kesen manzaralarıyla yarımadayı turlayan 100 km’lik yarıştan oluşuyor. TOYOTA HYBRID ise Çeşme merkezden başlayarak muhteşem manzaralar eşliğinde 47 km’lik parkurda yarış tamamlanıyor.

Veloturk Gran Fondo Çeşme, Türk bisikletçilerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda, İsviçre, Hollanda, İngiltere, Fransa, Rusya, Belçika, Norveç, Filipinler, İspanya ve Ukrayna’dan sporcular da yarışıyor. Organizasyon, Çeşme’nin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler