07 Temmuz 2021
353
ABONE OL

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Dünya Pandemi Konferansı'nda Konuştu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin, avantajlarını kullanarak yeni dönemde de turizm dünyasının önemli aktörü olmaya devam edeceğini ifade etti.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Dünya Pandemi Konferansı'nda Konuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) ile Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) iş birliğinde, video konferansla düzenlenen Dünya Pandemi Konferansı'nın "Pandemi, Seyahat, Turizm, Kültür ve Gastronomi" oturumunda konuşan Bağlıkaya, salgının birçok alanda köklü değişimlere sebep olduğunu söyledi.

Turizmin, tarihinde gördüğü en büyük daralmayı yaşadığını belirten Bağlıkaya, salgının etkisiyle 2020 turizm hareketlerinde yüzde 73 oranında bir daralma olduğunu dile getirdi.

Çevre ve sürdürülebilirlik hassasiyeti olan tüketici kitlesinin giderek arttığına işaret eden Bağlıkaya, "Türkiye kısa sürede kendisini üst sıralara taşıyan avantajları ile yeni dönemde de turizm dünyasının önemli aktörü olmaya devam edecektir. Bu kez sadece 'incoming' turizminde değil dünya turizminin geleceğinde çok önemli bir yer tutan, kongre, sağlık, gastronomi, macera ve şehir turizmi gibi alanlarda da sahip olduğumuz potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Bu dönemde, her bölgemizin turizmden hak ettiği payı alacağı bir turizm modelini geliştirmeliyiz." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler