05 Ocak 2021
1094
ABONE OL

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali

İlki 2015 yılında düzenlenen Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali, Ovacık’a özel endemik bitkilerin sergilendiği, yarışmaların, konserlerin, gösterilerin düzenlendiği bir festival olmaktadır.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler aracılığıyla Ovacık’ın tarımsal popülaritesi artmaktadır. Çünkü, her yıl birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği festivalde hem yerli veya yabancı turistlerle tanışabilir yani yeni insanlar tanıyabilirsiniz hem de Ovacık’ın endemik tarımsal ürünlerini deneyebilirsiniz. Bu sayede de hem Ovacık’ı daha yakından tanıyabilir hem de eşsiz lezzetlerine göz atabilirsiniz.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nde Hangi Aktiviteler Yapılmaktadır?

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali adından da anlaşılacağı gibi bir tarım festivali olmaktadır. Yani ağırlıklı olarak tarımsal ürünlerin tanıtımının yapıldığı, Ovacık’a özgü, endemik bitkilerin sergilendiği bir festival olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak, Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nin sadece bundan ibaret olduğunu söylemekte açıkçası doğru olmayacaktır. Çünkü, bu festival kapsamında sadece tarım ürünleri tanıtılmamakta aynı zamanda da farklı etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinliklerin başında ise hiç şüphesiz konserler vardır. Fakat, halk oyunları, yürüyüşler gibi birçok farklı faaliyette yapılmaktadır. Bu nedenle festivali sadece tarım festivali olarak görmek doğru olmamaktadır.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’ne Kimler Katılmalıdır?

Her ne kadar Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali bir festival olsa da temelde tarımsal bir etkinlik olmasından dolayı her kitleye hitap etmeyebilmektedir. Bu nedenle de ağırlıklı olarak zirai bilimler alanında çalışan akademisyenlerin, öğrencilerin bu etkinliğe katılması önemli bir artı olmasından kaynaklı olarak tavsiye edilmektedir. Çünkü, Ovacık’a özel endemik tarımsal ürünlerin sergilendiği bu festivalde tarıma ilgisi olan veya tarımla ilgili çalışmalar yapan ya da yapacak olan kişilerin katılımı oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Bu kişilerin katılımının önemli olmasının temel sebebi ise belki de başka bir yerde göremeyecekleri bitkiler hakkında ilk üreticiden bilgi toplayabilme imkânı bulabilmeleridir ve bu festivalde edinebilecekleri bilgileri kendi araştırmalarında da kolaylıkla kullanabilecek olmalarıdır. Bu sayede de hem Ovacık’ın tanıtılmasına hem de araştırmalarının tamamlanmasına zemin hazırlamış olacaktır ve böylelikle festival asıl amacına ulaşabilecektir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler