15 Aralık 2020
478
ABONE OL

Koruncuk Sörf Festivali

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına bu yıl dördüncü kez düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali, Alaçatı’da gerçekleşiyor. Yaklaşık 130 genç sporcunun katılımıyla yapılan festival hem denizde hem de Alaçatı’da renkli görüntülere sahne oluyor.

Koruncuk Sörf Festivali

İlki 2017 yılında düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek. Çağla Kubat Windsurf Academy’de yapılan etkinlik, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına düzenleniyor.

TAV’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalle Türkiye’nin ikinci çocuk köyü, Koruncukköy Urla’ya destek olunuyor. Koruncukköy Urla’da imkansızlıklardan dolayı eğitim hayatından mahrum kalan ya da başka nedenler dolayı eğitim hakkı elinden alınan çocuklar hayata hazırlanıyor.

Korunmaya Muhtaç Çocukların Eğitimine Destek

Alaçatı, rüzgarının bol olması nedeniyle sörf için oldukça elverişli bir tatil beldesi. Her yıl yerli ve yabancı sörf tutkunlarını ağırlayan Alaçatı, Koruncuk Sörf festivali ile hem macera dolu anlar yaşatıyor hem de korunmaya muhtaç çocukların eğitimine destek oluyor.

Ağustos ayında gerçekleştirilen Koruncuk Sörf Festivali’nde genç sörfçüler yarışıyor. Yarışa katılan çocuk ve genç sporculardan alınan katılım ücretleri Koruncukköy Urla’daki çocukların eğitimine aktarılıyor. 13 yaş altı, 17 yaş altı ve 21 yaş altı ile erkekler kategorilerinde yarışan gençler, windsurf yarışlarında hem eğleniyor hem de ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.  

Rüzgâr Korunmaya Muhtaç Çocuklar İçin Esiyor

Herkesin gönüllü olarak çalıştığı organizasyonda hem eğlenmek hem de Urla Koruncukköy’e katkı sağlamak amaçlanıyor. Sporcuların ve ailelerin heyecanlarını gözler önüne seren festival sadece denizde değil Alaçatı sokaklarında da renkli görüntülere sahne oluyor.

Eğlencenin yanı sıra farkındalık yaratmayı amaçlayan festival, çocukların eğitimi ve aydınlık bir geleceğe sahip olabilmesini amaçlıyor. Sörf tutkunlarını buluşturan festivalde sörfçüler korunmaya muhtaç çocuklar için yarışıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler