20 Ekim 2021
1293
ABONE OL

İzmir- Ildırı Arası Kaç Km?

Türkiye’nin gelişmişlik açısından en büyük üç şehrinden biri olan İzmir sağladığı sosyal şartlar ile oldukça gözde bir şehir olmaktadır. Ancak her şey bununla sınırlıda değildir. Çünkü, İzmir, Ildırı gibi birçok güzide tatil noktasına da ev sahipliği yapmaktadır.

İzmir- Ildırı Arası Kaç Km?

Bu nedenlerden dolayı da İzmir- Ildırı arasının kaç km olduğu sıklıkla düşünülen, merak edilen hususların başında gelmektedir ve bazen birtakım karışıklıklara sebep olmaktadır. Çünkü, insanlar Ildırı’ya gitmek istediklerinde tam olarak nasıl gitmeleri gerektiği konusunda kararsız kalabilmektedir.

Bunun önüne geçilebilmesi adına da Ildırı’nın nerede olduğu ve İzmir ile arasındaki mesafenin ne kadar olduğu üzerinde durulmalıdır. Ancak, İzmir ve Ildırı arasındaki mesafenin ne kadar olduğuna değinmeden önce İzmir’den ve Ildırı’dan kısaca bahsetmek daha doğru olacaktır.

İzmir ve Ildırı Hakkında Kısa Bilgiler

Öncelikle İzmir’den bahsedilmek gerekirse İzmir, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en önemli, gelişmişlik açısından en ileri de olan üç şehrinden biridir ve bu da İzmir’in nüfusunun yüksek olmasına zemin hazırlamıştır.

Aynı zamanda da İzmir’in yaz tatillerinde sıklıkla tercih edilen birçok noktaya ev sahipliği yapması sadece yaşam şartları nedeniyle İzmir’e yerleşenlere bir de tatil noktaları yüzünden yerleşenler eklenmektedir ki bu da hiç azımsanacak bir oran değildir. Çünkü, zaten Türkiye’nin üç büyük şehrinden biri olmasından dolayı yoğun bir göç almaktayken bir de yaz tatili için sıklıkla tercih edilen noktaları sayesinde fazladan göç almaya başlamıştır ve hatırı sayılır bir nüfusu kucaklamaktadır.

Ildırı ise özellikle yaz aylarında deniz, kum, güneş çerçevesinde yoğun bir akış elde etmekte ve yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu da Ildırı için zorlu bir süreç yaratmaktadır. Çünkü, Ildırı Çeşme’ye bağlı küçük bir mahalledir ve zaten hali hazırda kendi yerel halkına ev sahipliği yaparken bir de yaz aylarında yüzlerce daha insanın tercih ettiği bir yer olunca birtakım sıkıntılar yaşamaktadır. Bunların en başında muhtemelen kalabalık sorunu ve zaman zaman ortaya çıkan konaklama sorunları sayılabilir.

Ancak yine de İzmir ve Ildırı bu durumun üstesinden gelebilecek şekilde bir yapılanmaya sahiptir.

İzmir- Ildırı Arası Ne Kadardır?

İzmir ve Ildırı’nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 88 km’dir. Yani Ildırı’ya gelenlerin İzmir merkez de konaklamaya çalışması çok mantıklı bir hareket olmayacaktır ve Ildırı’ya yoğun akının gerçekleştiği zamanlarda her şeyi önceden ayarlamak daha mantıklı olmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
18 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler