05 Kasım 2021
728
ABONE OL

İzmir- Dalyanköy Arası Kaç Km?

Türkiye’nin nüfus ve gelişmişlik bakımından en büyük üç şehrinden biri olan İzmir sağladığı sosyal ve yan şartlar ile oldukça gözde bir şehirdir. Ancak her şey bununla sınırlıda değildir. Çünkü, İzmir, Dalyanköy gibi birçok güzide tatil noktasına da ev sahipliği yapan bir şehirdir.

İzmir- Dalyanköy Arası Kaç Km?

Bundan dolayı da İzmir- Dalyanköy arasının kaç km olduğu sıklıkla düşünülen, merak edilen konuların başında gelir. Bu durum bazen birtakım karışıklıklara sebep olabilir. Çünkü, insanlar Dalyanköy’e gitmek istediklerinde tam olarak nasıl gitmeleri gerektiği konusunda kararsız kalabilirler.

Bunun önüne geçilebilmesi adına da Dalyanköy’ün nerede olduğu ve İzmir ile arasındaki mesafenin ne kadar olduğu üzerinde durulması önemlidir. Ancak, İzmir ve Dalyanköy arasındaki mesafenin ne kadar olduğuna değinmeden önce İzmir’den ve Dalyanköy’den kısaca bahsetmek daha doğru olacaktır.

İzmir ve Dalyanköy Hakkında Kısa Bilgiler

Öncelikle İzmir’den bahsedilmek gerekirse İzmir, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en önemli, gelişmişlik açısından en ileri de olan üç şehrinden biridir. Bu da İzmir’in nüfusunun yüksek olmasına zemin hazırlamıştır.

Aynı zamanda da İzmir’in yaz tatillerinde sıklıkla tercih edilen birçok noktaya ev sahipliği yapması sadece yaşam şartları nedeniyle İzmir’e yerleşenlere bir de tatil noktaları yüzünden yerleşenler eklendiğinde hiç azımsanacak oranda bir kalabalığa ev sahipliği yapar. Çünkü, zaten Türkiye’nin üç büyük şehrinden biri olmasından dolayı yoğun bir göç almaktayken bir de yaz tatili için sıklıkla tercih edilen noktaları sayesinde fazladan göç almaya başlamıştır. Bu da hatırı sayılır bir nüfusu kucaklaması gerekliliğini doğurmuştur.

Dalyanköy ise özellikle yaz aylarında deniz, kum, güneş çerçevesinde yoğun bir akış elde etmekte ve yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu da Dalyanköy için zorlu bir süreç yaratmaktadır. Çünkü, Dalyanköy Çeşme’ye bağlı küçük bir mahalledir ve zaten hali hazırda kendi yerel halkına ev sahipliği yaparken bir de yaz aylarında yüzlerce daha insanın tercih ettiği bir yer olunca birtakım sıkıntılar yaşamaktadır. Bunların en başında muhtemelen kalabalık sorunu ve zaman zaman ortaya çıkan konaklama sorunları sayılabilir.

Ancak yine de İzmir ve Dalyanköy bu durumun üstesinden gelebilecek şekilde bir yapılanmaya sahiptir.

İzmir- Dalyanköy Arası Kaç Saat?

İzmir ve Dalyanköy’ün arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 90 ile 95 km arasındadır. Bu da ortalama 1-1,5 saatlik bir süreci kapsamaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler