03 Şubat 2021
1394
ABONE OL

İstanbul- Alaçatı Arası Kaç Km?

Alaçatı, ülkenin birçok yerinden ve dünyanın farklı bölgelerinden ziyaretçilerin sıklıkla gittiği tatil mekanlarının başında gelmektedir. Sonbahar döneminde sakin ve huzurlu bir Alaçatı tatili yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bu bölgeye her yıl binlerce insan akın etmektedir.

İstanbul- Alaçatı Arası Kaç Km?

Bunun yanı sıra, yaz aylarının verdiği coşku ve heyecanı hissetmeyi tercih edenlerin çoğunlukla haziran ve ağustos aralığında tercih ettiği Alaçatı, farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir yapıda olmaktadır. Ziyaretçilerine doğal ve tarihi pek çok güzelliği bir arada görme fırsatı sunana Alaçatı’da gün içinde yapabileceğiniz birçok uygulama bulunmaktadır ve bölgede kalış süresinin uzun olduğu dönemler için de yapılacak pek çok aktivite mevcuttur.

Bölgede tatilcilere keyifli anlar sunan çok sayıda koy ve sahil vardır. Alaçatı’nın serin ve temiz koyları eşliğinde huzurlu bir günü geride bırakabilirsiniz. Genel olarak, buradaki koyların bazılarına ulaşmak için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra, küçük bir patikadan ulaşabileceğiniz koy seçenekleri de mevcut olmaktadır.

Alaçatı, Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçi aldığı için gelenlerin çoğu bulunduğu bölge ile arasında ne kadarlık bir mesafe bulunduğunu merak etmektedir. İstanbul’dan Alaçatı’ya ulaşım sağlayan ziyaretçiler kendi aracı ile yola çıkmadan önce aradaki mesafeyi öğrenmek isteyebilmektedir.

İstanbul ile Alaçatı arası yaklaşık 570 kilometrelik bir mesafeden oluşmaktadır. Kendi aracınızla ya da otobüs firmaları ile bu yolculuğu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

İstanbul- Alaçatı Arası Kaç Saat?

İstanbul’dan Alaçatı’ya kısa ya da uzun süreli seyahatler için birçok ziyaretçi yola çıkmaktadır. Alaçatı’ya birden farklı şekilde ulaşmak mümkün olduğu için tatil süresine göre araç seçimi yapılabilmektedir. Ziyaretçilerin birçoğu Alaçatı’ya kendi aracının konforu ile gitmeyi tercih etmektedir.

İstanbul ile Alaçatı arası mesafeyi kendi aracınızla kat ederek daha rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan Alaçatı’ya ulaşmak için tercih ettiğiniz araca bağlı olarak hızınız değişebilmektedir.

Yola çıktığınız aracın hızına ve performansına göre Alaçatı yolculuğunuzun süresi artıp azalabilmektedir. Genel olarak, normal bir araç ile İstanbul’dan Alaçatı’ya ulaşmak için yaklaşık 5,5 ile 6 saatlik bir yol gitmeniz gerekmektedir.

Ancak, İstanbul- Alaçatı arası seyahatinizi uçak ile yaparak bu süreyi minimum seviyeye indirebilirsiniz. Uçak yolculuğu daha kısa sürede sonlandığı için Alaçatı tatilinde zamanın büyük çoğunluğunu geziye harcayabilirsiniz. Uçak seferleri ile Alaçatı yolculuğu yaklaşık 1 ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Ancak, Çeşme ya da Alaçatı da bir havaalanı olmadığı için öncelikle İzmir’e gitmeniz gerekmektedir ve bu durum süreyi uzatabilmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler