29 Aralık 2020
1630
ABONE OL

Ilıca Plajı

Çeşme merkeze 5 km’lik bir mesafede bulunan ve Türkiye’nin Mavi Bayraklı önemli plajlarından biri olan Ilıca Plajı, 2 km’lik uzunluğu ile Çeşme’nin en uzun plajlarındandır.

Ilıca Plajı

Özellikle sıcak su kaynaklarına yakın olması sebebiyle oldukça nadir plajlar arasında sayılabilecek olan Ilıca Plajı, masmavi denizi, sığ suyu ve tabi ki sıcak sulara yakın olması nedeniyle şifalı suyu ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti hem deniz turizmi hem de sağlık turizmi bağlamında kendine çekmektedir.

Çeşme Ilıca Plajı Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Ilıca Plajı genel olarak ücretsiz bir plajdır ve ekstra bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur. Ancak, eğer şezlong veya şemsiye gibi bir ihtiyacınız olursa bunun için etraftaki büfe veya tesise ücret ödemeniz gerekmektedir. Çünkü, şezlong ve şemsiye için kiralama yapmanız gerekmektedir.

Fakat bunun dışında herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan Ilıca plajının şifalı, sıcak, masmavi sularına istediğiniz gibi girip çıkabilirsiniz.

Ilıca Plajı Nerededir?

Ilıca Plajı Çeşme’ye yaklaşık 3 km’lik bir uzaklıkta bulunmaktadır ve merkeze olan bu yakınlığı sayesinde de oldukça fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edilmekte, denize girilmektedir.

Ilıca Plajı’na Ulaşım?

Eğer özel aracınız ile plajı ziyaret etmek isterseniz Çeşme otobandan çıkarak tabelaları takip edebilir ve kolaylıkla plaja ulaşabilirsiniz.

Ancak, tek seçenek bu olmamaktadır. Eğer Alaçatı veya Çeşme gibi yerlerde konaklıyorsanız Ilıca plajına düzenli olarak minibüsler kalkmaktadır ve minibüse bindikten sonra sadece 10 dakika kadar bir yol gittikten sonra kolaylıkla Ilıca plajına ulaşabilirsiniz.

Ilıca Plajı Sıcak Suları Nerededir?

Özellikle sağlık turizmi için Ilıca’ya gelenler için oldukça önemli bir konu olan sıcak su kaynağının nerede olduğu sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Ilıca’nın sıcak su kaynağı yaklaşık 800 metre kadar uzaklıktaki Yıldızburnu olarak adlandırılan sıcak su kaynağının oradadır ve Ilıca plajına bu kaynak oldukça yakındır.

Eğer romatizmal bir ağrınız, probleminiz, sorununuz var ise bu şifa kaynağı suya girerek tüm eklemlerinizi rahatlatabilir, sıcak suyun keyfini sürerek bu şifa kaynağı sularda ağrılarınızın azaldığına şahit olabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler