04 Ocak 2021
906
ABONE OL

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali

Çeşme Belediyesi tarafından “9 Durak 9 Deneyim” projesi kapsamında düzenlenen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali, müzikten tiyatroya, söyleşiden atölyelerine kadar her yaştan ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatmaktadır.

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali

Ildırı’da gerçekleştirilen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali özellikle tarihsel dokusu ile dikkat çekmektedir. Çünkü, Ildırı antik adıyla Erythrai kenti tarihi boyunca oldukça önemli bir geçmişe ev sahipliği yaparak aslında birçok önemli uygarlığa barınma sağlamış bir kent olmaktadır.

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali’nde Hangi Aktiviteler Yapılmaktadır?

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali adından da anlaşılacağı üzere aslında kültür ve sanatın iç içe geçtiği bunun yanı sırada Ildırı’nın tarihsel dokusunun o muhteşem havasını ziyaretçilerine sunan bir festival olmaktadır.

Bu nedenle de genellikle festival süresi boyunca kültürel ve sanatsal aktivitelerin ağırlıklı olduğu gözlemlenmektedir. Bundan kaynaklı olarak da Ildırı Kültür ve Sanat Festivali aktiviteleri müzik, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra kültürle ilgili, sanatla ilgili söyleşilerden ve bunlarla bağlantılı olarak atölyelerden oluşmaktadır.

Aynı zamanda da Ildırı Kültür ve Sanat Festivali’nde Ildırı’nın yerli halkının hazırladığı el işleri, yemekler, süs eşyaları da sergilenmektedir ve bu da aslında başka il veya ilçelerden gelen, farklı bölgelerden gelen birçok insanın Ildırı kültürünü benimsemesini sağlamak, tanıtmak için oldukça önemli bir festival olmaktadır.

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali’ndeki Atölyeler Nelerdir?

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında birçok atölye düzenlenmektedir ve bu atölyelerin hemen hemen hepsi Ildırı kültürünün, sanatının öğelerini içermektedir. Bu nedenle de aslında festivaldeki atölyeler oldukça çeşitlilik göstermektedir.

Ildırı Kültür ve Sanat Festivali’nde mozaik atölyeleri, seramik atölyeleri, makrome atölyeleri gibi birçok atölye yapılmaktadır ve hemen hemen her sene bu atölyelerin değiştiği de gözlemlenmektedir ve bu sayede de aslında festivali her yıl ziyaret etmek için farklı bahaneler bulunabilmektedir.

Bunların yanı sıra bu atölyeler sayesinde azda olsa o konu hakkında bilgi edinilebildiği için de aslında festivale gelip bu atölyelere katılan ve daha sonra bu atölyeler sayesinde edindiği bilgilere yoğunlaşarak kendine bir hobi bulan kişilerde çıkmıştır. Bundan hareketle bu festivale katılarak kendinize yeni hobiler edinebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler