04 Ekim 2022
2169
ABONE OL

Eşek Adası

Adını adada yaşayan eşeklerden alan, genellikle tekne turları ile gidilen ve on iki adadan biri olan Eşek Adası, tekneden atlamaya gerek olmadan sahilinden denize girilebilen ve denizi de harika olan bir adadır. Eşek Adası Türkiye için oldukça önemli bir turistik konuma sahiptir. 

Eşek Adası

Bu nedenle de birçok tekne turunun mutlaka uğradığı Eşek Adası İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yer almaktadır. Çeşme’ye oldukça yakın bir konumda olmasına rağmen resmi olarak Yunanistan’a bağlı bir ada olmaktadır.

Eşek Adası Özellikleri

Kuzey rüzgarına kapalı olan Eşek Adası’nda gerek su üstü gerekse su altı birçok spor yapılabilmektedir. Ancak, özellikle su altı sporu sevenlerin, su altı sporu tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan adada iskele olduğu için de birçok özel yatın demir attığı bir nokta olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Ancak Eşek Adası’nın sahilinin ve denizinin çakıl taşlı bir yapısının olmasından kaynaklı olarak eğer bu adada denize girecekseniz mutlaka deniz ayakkabısı giymeniz önerilmektedir. Çünkü, çakıl taşları yüzme esnasında ayağınızı çizebilir ya da ufak yaralanmalara sebep olabilmektedir ve bunun önüne geçmek adına deniz ayakkabısı mantıklı bir tercih olacaktır.

Bunların dışında Eşek Adası’nın denizinin soğuk suyu ve aynı zamanda da derin olan suyu göz önüne alındığında yüzmeye yeni başlayanların veya çocuklu ailelerin bu adaya yüzmek için gelmesinin doğru bir hareket olmayacağının altını çizmekte fayda görülmektedir.

Eşek Adası Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Eşek Adası için bir giriş ücretinin ödenmesine gerek olmamaktadır. Çünkü, Eşek Adası ücretli bir plaj ya da ücretli bir işletme olmamaktadır ve eğer kendi yatınız veya tekneniz var ise de sadece yiyecekleriniz alıp, aracınızın yakıtını doldurduğunuz takdir de başka bir masrafa gerek olmayacaktır.

Fakat, eğer kendi yatınız, tekneniz gibi imkanlarınız yoksa Eşek Adası’na gelmek için bir tur ücret ödemeniz gerekmektedir. Peki, Eşek Adası nasıl gidilir?

Eşek Adası’na Nasıl Gidilir?

Eşek Adası’na gitmek isteyenler için iki alternatif bulunmaktadır. Bu alternatiflerden ilki ve daha çok tercih edileni bir tekne turu vesilesiyle adaya ulaşım sağlamaktır. Diğer bir alternatif ise kendi yatınız veya tekneniz ile adaya ulaşımınızın sağlanmasıdır.

Ancak, Eşek Adası’na bir tekne turu ile gitmek isterseniz iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Çünkü, hemen hemen her tekne turu kendi fiyatını belirlemektedir ve ortalama aynı hizmeti alabilmek için fazladan ücret vermenin kısıtlı bütçe ile tatil yapıyorsanız mantıklı bir tarafı bulunmamaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler