29 Haziran 2021
643
ABONE OL

Egeli Turizmci İstihdam Desteğinin Devam Etmesini İstiyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından düzenlenen "İnsan Kaynakları Çalıştayı"nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Egeli Turizmci İstihdam Desteğinin Devam Etmesini İstiyor

ETİK'ten yapılan açıklamada, gerçekleştirilen çalıştay sonrasında hazırlanan raporun Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara sunulacağı bildirildi.

Salgının turizme ve istihdama etkilerini konu alan çalıştayda sonuç raporu da hazırlandı.

Türkiye'nin küresel ölçekli seyahat ve turizm rekabet endeksinde 44'üncü sırada yer aldığı belirtilen raporda, "Ülkemizin rekabet edilebilirliğinin üst düzeylere yer alması için turizm sektörünün desteklenmesi ve mevcut desteklerin devam ettirilmesi gerekmektedir." görüşüne yer verildi.

Raporda, firma başına en fazla istihdam yaratma kapasitesine sahip olan konaklama sektöründe çalışanların sayısındaki gerilemeye dikkat çekildi.

Türkiye turizminde çalışan sayısının Covid-19 sürecinin de etkisiyle ciddi düşüş gösterdiği, nitelikli turizm çalışanlarının sektör değiştirdiği, turizme sezonluk olarak rağbet eden istihdam kitlesinin farklı alanlara kaydığı belirtilen raporda hizmet sunacak nitelikli personele ulaşmada sıkıntılar ortaya çıktığı belirtildi.

Turizmde istihdamın nitelikli hale getirilmesi için önerilerin de bulunduğu raporu değerlendiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, Türkiye'nin rekabet gücünün üst düzeylere çıkması için turizm sektörünün desteklenmesi ve mevcut desteklerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

İşler, "Turizm işletmelerinin kalite standardını koruyarak daha iyi hizmet vermesini sağlamak için istihdam teşvikinin devam ettirilmesi şart" değerlendirmesinde bulundu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
10 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler