30 Aralık 2020
567
ABONE OL

Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği

Çeşme’de yaşam sanıldığının aksine sadece yaz aylarında olmamaktadır. Çeşme’nin her zaman canlı bir hayatı vardır. Ancak, Çeşme’nin yerel halkının sayısı çok fazla olmadığı için sanki yaşam yokmuş gibi bir algı oluşmaktadır ve bu algı da yanlıştır.

Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği

Çeşme dört mevsim canlı bir belde olmaktadır ve özellikle şenlikleri ile kendinden sıklıkla söz ettirmektedir. Çünkü yaz aylarında denizi, kumu, güneşi ile insanlara çekici gelen Çeşme, yaz aylarının dışında da şenlikleri ile çekici gelmektedir. Özellikle İzmir’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler sıklıkla Çeşme’yi ziyaret ederek şenliklerinin tadını doyasıya çıkarmaktadır.

Çeşme’de gerçekleştirilen şenliklerden biri de Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği’dir. Bu şenlik ağırlıklı olarak çiftçilere özelmiş gibi görünse de aslında organik beslenmek isteyen, kendi ürününü üretmek isteyen, sebzelerin ve meyvelerin nasıl yetiştirildikleri hakkında bilgi edinmek isteyen herkese hitap etmektedir.

Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği’nde Neler Yapılmaktadır?

Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği süresince tarım sohbetleri edilmekte, paneller düzenlenmekte ve yerel tohumun, tarımın geleceği hakkında konuşulmaktadır.

Bunların ışığında da şenliğe katılan bireyler tarımın geçmişi, şimdisi ve geleceği hakkında uzmanlardan fikir alışverişi yapabilmekte, tarımın nasıl yapılması gerektiği, doğru tarım uygulamaları hakkında fikirler edinebilmektedir.

Aynı zamanda da paneller de konuşan uzmanlar tarafından gerek zirai bilimler alanında gerekse tarımsal uygulamalar alanında detaylı bilgiler edinilmektedir. Özellikle Ziraat Fakülteleri, Zirai Bilimler alanında çalışan ya da halkbilimi alanında faaliyet gösteren ilgililerin bu şenliğe katılarak çalışmalar yaptığına da rastlanılmaktadır. Çünkü, şenlik boyunca Çeşme’nin yerel tohumları hakkında, üretiliş biçimleri hakkında direkt üreticisinden uygulamalar dinlenmektedir.

Bu sayede de tarım alanında çalışan çiftçisinden, akademisyenine kadar ilgili olan herkese doyurucu bilgiler verilmekte ve bu bilgiler ışığında da Türkiye’nin daha spesifik olarak Çeşme’nin tarımsal geçmişini, geleceğini daha iyi analiz edebilirsiniz.

Daha iyi analizler yapıldığı içinde özellikle zirai bilimler alanında çalışan araştırmacıların daha iyi çalışmalar ortaya koyması, Türkiye’nin tarım geleceğine daha iyi yön verilebileceği unutulmamalıdır.

Ayrıca, Çeşme’nin yerel tohumları hakkında çalışmalar yapıldığı takdirde tarımsal tanınırlığımız artacak, ihracat oranlarımız yükselecektir. Bu nedenle Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği eğlence ile araştırmayı, bilimi bir arada sunduğu için kesinlikle gidilmesi gereken bir şenliktir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler