29 Aralık 2020
532
ABONE OL

Çeşme Weekend Spor Festivali

Çeşme özellikle yaz aylarında çok yoğun bir tatilci akınına uğramaktadır ve normal şartlarda boş ve sakin olan Çeşme sokakları, caddeleri, plajları, alışveriş merkezleri yaz ayının gelmesi ve tatilcilerin akın etmesiyle birlikte dolmakta ve Çeşme’nin yerlileri için o huzur ortamı biraz yok olmaktadır.

Çeşme Weekend Spor Festivali

Bu nedenle de Çeşme’de hemen hemen her yıl yaza veda kapsamında Weekend Spor Festivali gerçekleştirilmektedir.

Çeşme Weekend Spor Festivali Nedir?

Yaza veda edilmesinin ardından düzenlenen Çeşme Weekend Spor Festivali, sporcu, spor sever veya dinamik ruhlu olan herkesin toplandığı çoklu ve geniş bir spor etkinliğidir.

Bunun yanı sıra bireylerin ve ailelerin sağlıklı yaşam sürmelerine dikkat çekmeyi amaçlayan Çeşme Weekend Spor Festivali hem kişisel sağlık adına hem de Çeşme’nin turizmine katkı sağlayabilmek adına düzenlenen bir haftasonu programı olmaktadır.

Çeşme Weekend Spor Festivali’nde Neler Yapılır?

Öncelikle sağlıklı yaşama dikkat çekip eğlence ve sporu bir arada bulundurmaya çalışan Çeşme Weekend Spor Festivali’nde her kesime hitap edildiği için tek bir etkinlik ya da tek bir faaliyet düzenlenmemektedir. Bunlardan biri de koşu etkinliğidir.

Her türden insanın katıldığı koşu etkinliği doğal olarak her seviyeye uygun parkurlar, şartlar sağlamaktadır. Böylelikle daha önce spor yapmayan, koşmayı sevmeyenler de rahatlıkla kendilerine göre bir plan, etkinlik bulabilmektedirler.

Ayrıca, profesyonel sporcu veya koşucular içinde özel parkurların hazırlandığı Çeşme Weekend Spor Festivali’nde doyasıya spor ve doyasıya eğlence yaşayabilirsiniz.

Ancak, festival sadece koşudan ibarette değildir. Bunun en iyi göstergesi de hiç şüphesiz yüzme ve kürek çekme etkinlikleridir.

Bilindiği üzere Çeşme’nin denize kıyısı vardır ve zaten yaz tatilcilerinin bu kadar sık tercih etmesinin nedeni de denizinin olması ve bu denizlerin oldukça temiz, yüzmeye elverişli olmasıdır. Bu nedenle de yüzme ve kürek çekme etkinlikleri festivalin en önemli etkinlikleri arasında yer almaktadır.

Ayayorgi koyunda gerçekleştirilen yüzme ve kürek çekme yarışmaları ile de yaza veda ediş atmosferini yaşarken aynı zamanda da yazın son denize girme aktivitesini de gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle hem Çeşme’nin enfes sularında yüzebilir ya da kürek çekebilir hem de yaza güzel bir veda edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler