13 Kasım 2020
651
ABONE OL

Çeşme Termal Turizmi

Çeşme denizinin, kumunun, güneşinin ve rüzgârının yanı sıra sunduğu termal turizm imkânları ile de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Özellikle termal turizm de Türkiye’nin dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girmesinde katkısı büyüktür.

Çeşme Termal Turizmi

Ege Bölgesi ve İzmir, antik dönemlerden günümüze kadar zengin termal kaynaklarını korumayı başaran sayılı noktalar arasındadır.

Çeşme’de bulunan termal suların debi, sıcaklık, fiziksel ve kimyasal özellikleri göz önüne alındığında Avrupa’da bulunan birçok termal kaynaktan daha üstün bir kaliteye sahip olduğu bilinmektedir.

İzmir’in termal suları kent merkezinde Balçova, Güneyde Seferihisar, Batı’da Çeşme ve Urla, kuzeyde Dikili ve Bergama ilçelerinde yoğunlaşmaktadır. Özellikle de Çeşme termal bölgesi, coğrafi konumu, ulaşım olanakları, kıyı-plajları ve iklimi ile en gözde bölgelerden biri olarak görülmektedir.

Çeşme’deki Termal Kaynakların Özellikleri

Çeşme’deki termal suların genel yapısı tuzludur. Bu nedenle, romatizmalı hastalıklarda, ağrılı kas eklem hastalıklarında ağrı kesici özelliği çok yüksek düzeylerdedir.

Çeşme’de iki tür çamur vardır. Bunlardan ilki tüf özelliği de taşıyan termal bölgelerde bulunan şifalı topraktır. Bir diğer çamur ise termal suların aktığı çevrede bulunan bataklık çamurudur ve Şifne’de bulunmaktadır.

Klima terapi adı verilen iklimsel özellikler bakımından Çeşme’nin en önemli artısı, sürekli rüzgâr alıyor olmasıdır. Bunların yanı sıra havanın uyarıcı olması, oksijen basıncının yüksek değerlerde olması ve aynı zamanda da temiz olması, Çeşme’yi dağ turizminin iklimsel avantajlarına sahip bir yapıya büründürmektedir. Güneş ışınlarından faydalanıldığı zaman insanda olumlu sağlık etkileri oluşturduğu bilimsel bir gerçek olmaktadır. Ayrıca, çocuk gelişimini artırıcı, kemik erimelerini ve osteoporozları tedavi eden bir yapısı da bulunmaktadır.

Çeşme ilçesinin deniz kumu ince silisyum partiküllerinden meydana geldiği için güneş ışığını yansıtma özelliği oldukça yüksektir. Bu nedenle güneş ışığından bol bol fayda sağlamak mümkün olmaktadır. Çeşme coğrafi birim olarak yarımada özelliği taşımasından kaynaklı olarak, tüm oteller talassoterapi hizmeti vermeye elverişli bir konumlandırmaya sahiptir.

Yaz ve kış aylarında tüm yıl turizm hizmeti veren oteller, kaplıca mimarisiyle yapılmamasından dolayı turistlere sağlık turizmi dışında, tatil turizmi psikolojisi de vermektedir. Böylelikle turistlerin rahatsızlıklarının %50’si otellere girdikten sonra kaybolmaya başlamaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler