24 Aralık 2020
544
ABONE OL

Çeşme Tekne Turu

Çeşme yaz aylarının vazgeçilmez yerlerinden biri olmaktadır ve her yıl binlerce insanın keyifli vakit geçirebilmesi için kendini yenilemektedir. Bu nedenle de tatilcileri rahat ettirecek, eğlendirecek birçok etkinliğe de olanak tanımaktadır. Bu etkinliklerden biri de hiç şüphesiz tekne turlarıdır.

Çeşme Tekne Turu

Çeşme deniz kıyısında bir belde olduğu için ve gerek yerli gerekse yabancı birçok turist tarafından ziyaret edildiği için tekne turları gibi misafirlerine olanaklar tanımaktadır. Çünkü, her insan kalabalık ortamlarda şezlonglarında uzanıp yüzmek istemeyebilmektedir ya da uzun süreli bir tatil için geldiyse bir süre sonra farklı şeyler denemek isteyebilmektedir.

Bu gibi durumlarda da tekne turları kurtarıcı olarak görev almaktadır. Eğer uzun süredir Çeşme’deyseniz ve artık farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız tekne turları tam sizin için denebilir. Çünkü, tekne turlarını düzenleyenler genellikle Çeşme’nin yerli halkı olduğu için ya da bu işin uzmanları olduğu için sizi belki de Çeşme’nin hiç bilmediğiniz noktalarına götürerek bu yerleri keşfetmenizi sağlamaktadır ve bu da tatilinize yenilik katacaktır.

Çeşme’deki Tekne Turlarının Güzergahları

Çeşme’de tekne turu yapan kişilere ve kurumlara göre farklılık gösterse de genellikle bir tekne turuna katıldığınızda Eşek adası, Mavi koy, Kış limanı, Mağaralar, Mercan koyu ve Makri adası gibi çok özel noktaları uzmanlar eşliğinde keşfetmeniz sağlanmaktadır ve ilerleyen zamanlarda buralarda planlar yapmanızı sağlayacaktır.

Eşek Adası

Eski ismiyle "Goni" olarak da anılan günümüzdeki Eşek Adası Çeşme'den 1 saat uzaklıkta bulunan, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal olan bir yerdir.

Mavi Koy

Eşek Adası'nın batısında yer alan Mavi Koy’un ismi doğal bir akvaryum gibi olan büyüleyici ve berrak sularından gelmektedir.

Kış Limanı

Adından da anlaşıldığı üzere kışın balıkçıların konaklamak için kullandıkları fazla derin olmayan, temiz ve küçük plajı ile görülmesi gereken koylar arasında yer almaktadır.

Mağaralar

Eşek Adası'nın hemen arkasında yer alan mağaralar bölgesinin en önemli özelliği kış mevsiminde fokların sıklıkla uğradığı bir yer olmasıdır.

Mercan Koyu

Adını teknenin yanaştığı iskelenin arkasında bulunan taşlardan almaktadır ve denize girdikten sonra çok kısa bir mesafe yüzerek kumsalın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Makri Adası

Adanın kuzey batısında yatak odası olarak isimlendirilen minik bir ada olmaktadır. Bu adıyla bilinmesinin nedeniyse duvar renginin kırmızı, zeminin beyaz kumlarla örtülü olmasıdır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler