12 Ocak 2021
1285
ABONE OL

Çeşme Tekke Plajı

Çeşme’nin en küçük plajlarından biri olan Çeşme Tekke Plajı, küçük bir koyun içerisinde bulunan sığ bir denizinin olması bakımından sıklıkla tercih edilen noktalar arasında yer almaktadır. Ancak, Çeşme merkeze oldukça yakın bir konumda bulunduğu için genellikle kalabalık bir ortamının olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Çeşme Tekke Plajı

Çeşme Tekke Plajı’nın Özellikleri Nelerdir?

Adını hemen üzerinde bulunan ve kısmen kalıntılarına ulaşılan Osmanlı Tekkesi’nden alan Çeşme Tekke Plajı, küçük bir koydaki küçük bir plaj olmasından kaynaklı olarak küçük ve sakin bir denize ev sahipliği yapmaktadır. Bu bakımdan çocuklu aileler için ideal alternatiflerden biri olmaktadır. Ancak, Çeşme merkezine çok yakın olmasından kaynaklı olarak Tekke plajı çoğu zaman yoğun bir kalabalığa sahip olmaktadır ve bu da bazı zamanlarda sıkışık bir plaj deneyimi yaşanmasına sebep olmaktadır.

Çeşme Tekke Plajı’nın sahil şeridi gibi denizinin ilk birkaç metresi de çakıl taşlı bir yapıya sahiptir ama o ilk birkaç metre geçildikten sonra denizin tabanının kumlu yapıya dönüyor olması özellikle yüzme esnasında ayağının çakıl taşları tarafından çizilmesini istemeyenler için güzel bir durum yaratmaktadır.

Bunların dışında plajın merkeze yakın olmasından kaynaklı olarak her şeyin ayağınızın altında olması da oldukça güzel bir deneyim yaşamanıza neden olmaktadır. Çünkü, Çeşme Tekke Plajı’nın merkezde bulunan bir plaj olması her türlü ihtiyacınızı kolaylıkla giderebilmenize olanak tanımaktadır ve bu da bu plajı çekici yapan bir diğer konu olmaktadır.

Çeşme Tekke Plajı Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Çeşme Tekke Plajı halk plajı statüsünde olduğu için plaja girişlerde herhangi bir ücret ödemenize gerek olmamaktadır. Yani havlunuzu istediğiniz bir yere sererek denizinize girebilir, marketlerinden alışveriş yapabilir ve yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Ancak, şezlong ya da şemsiye gibi bir ihtiyacınız varsa ve kendiniz yanınızda getirmediyseniz bunun için etraftaki işletmelere ücret ödemeniz gerekmektedir ve her işletmenin şezlong ve şemsiye için istediği tutar değişebilmektedir. Bu nedenle de eğer şezlong ya da şemsiye isterseniz ücret ödemeniz gerekmektedir.

Çeşme Tekke Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme Tekke Plajı, Çeşme’nin merkezinde bulunduğu için Çeşme’ye gelen herhangi bir araç ile bu plaja kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler