25 Aralık 2020
1094
ABONE OL

Çeşme Plajları

Çeşme her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve yılın çok büyük bir bölümünde denize girme imkânı tanıyan Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biridir.

Çeşme Plajları

Aynı zamanda Çeşme’nin çok güzel plajlarının olması da tatilciler için ayrı bir öne çıkarıcı durum yaratmaktadır. Bu nedenle sizlere Çeşme’nin en popüler kabul edilen ve sık sık yerli ve yabancı turistlerin denize girmek için tercih ettikleri plajları listeledik.

Umarız bu listedeki plajlar sizlerin de şuanda ya da gelecekteki planlarına bir nebze de olsa dokunabilir.

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı’nın rengini gördüğünüzde bile hayran kalacağınız güzelliğe sahiptir. Deniz altında bulunan sıcak su kaynakları sayesinde Çeşme bölgesindeki en sıcak su demek yerinde olacaktır. Plajın kumu o kadar yumuşaktır ki üzerinde dolaşmak bile size oldukça iyi gelir. Denizi sığ, rüzgârı olmayan ve uzun kumsal sevenlerin tercih edebileceği plajda havlunuzu sererek güneşlenebilirsiniz.

Boyalık Plajı

Boyalık Plajı, 5 km uzunluğa sahiptir. Çevresinde bulunan sitelerden dolayı çok fazla görünmez, ancak otellerin buraya yapılmasının ardından da bir hayli kalabalıklaştığı söylemek mümkün. Rüzgârlı bir plaj olmasından dolayı deniz dalgalıdır.

Altınkum Plajı

Adından da anlaşılacağı gibi altın gibi bir kuma sahiptir. Yumuşak kumlar üzerinden yürüyerek denize girmek sizi keyiflendirecektir. Plajda birçok işletmenin olduğunun da altını çizelim.

Kocakarı Plajı

İsmi komik olsa da buraya gelenlerin yaş aralığı tahmin ettiğiniz gibi yüksek değil. Suyu oldukça berraktır.

Çark Plajı

Sörfün bir diğer adresi Çark Plajı’dır. Sörf öğrenmek ve sörf yapmak için ideal plajlardan biridir. Suyun derinliği 1 metreyi geçmemektedir. Bu sayede sörf yapmayı öğrenirken düştüğünüz takdirde hemen kalkabilirsiniz.

Pırlanta Plajı

Çeşme’ye gittiğinizde denize girebileceğiniz güzel yerlerden birisi de Pırlanta Plajı’dır. Adıyla uyumlu olan plaj güzelliğinin bozulmaması için SİT alanı olarak ilan edilmiştir. Plaj, sığ bir denize sahiptir. Bu nedenle, özellikle çocuklu aileler plaja yoğun ilgi gösteriyor. Sürekli olarak rüzgâr alan plaj Kitesurf ve Windsurf sporları için oldukça idealdir.

Çeşme’de denize girebileceğiniz sayısız yerler vardır, biz sadece bu güzelliklerden yalnızca birkaç tanesini sizinle paylaşabildik. Umarım faydasını görürsünüz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler