30 Aralık 2020
1773
ABONE OL

Çeşme Pırlanta Plajı

SİT alanı olarak değerlendirilen Çeşme Pırlanta Plajı, Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Çiftlikköy’de bulunan ve adını da sahilinde pırlanta gibi parlayan kumlarından alan çok özel bir plajdır.

Çeşme Pırlanta Plajı

Özellikle SİT alanı olması sebebiyle enfes bir doğası, muhteşem bir manzarası ve inanılmaz güzellikte bir denizi vardır. Bu nedenle de bir kere Çeşme Pırlanta Plajı’na gelen bir daha bu plajdan kopamaz hatta sürekli olarak bu plaja gelmek istemektedir.

Çeşme Pırlanta Plajı Özellikleri Nelerdir?

Tertemiz denizi, berrak suyu, incecik kumlu sahili, sığ suları ile muhteşem bir plaj olan Çeşme Pırlanta Plajı, aynı zamanda da ılık suları ile tatilcileri kendine çekmektedir.

Ancak, tertemiz ve berrak olan Çeşme Pırlanta Plajı’na tatilcilerin yoğun olduğu zamanlar da giderseniz ne yazık ki berraklığını ve temizliğini görme imkanınızı azaltmış olursunuz. Çünkü; Çeşme’nin en popüler ve en çok bilinen plajlarından biri olan Pırlanta Plajı özellikle yaz tatilcilerinin yoğun olduğu dönemlerde oldukça dolu olmaktadır ve aslında o muhteşem Pırlanta Plajı deneyiminizi yaşamanıza engel olabilmektedir.

Bu nedenle de eğer Pırlanta Plajı’nın o muhteşem atmosferini görmek istiyorsanız bizim önerimiz kalabalık tatilcilerin olmayacağı dönemlerde kendinizi ayarlamanız ve kalabalığın gittiği zamanları kovalayıp tam kalabalığın gittiği ya da kalabalığın gelmediği dönemleri tercih etmenizi öneririz.

Bu sayede berrak suyun, mavi denizin, sessizliğin, sakinliğin ve Pırlanta Plajı’nın güneşinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Çeşme Pırlanta Plajı’na Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Çeşme Pırlanta Plajına giriş tamamen ücretsiz olmaktadır yani havlunuz alıp istediğiniz yere sererek güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak, bir diğer seçenek olarak da daha yüksek bir hizmet görmek isterseniz plajın içerisinde bulunan işletmelerden birine ücreti karşılığında girerek görece daha iyi şartlarla tatilinizi yapabilirsiniz.

Bizim önerimiz ise eğer lüks bir tatilden ziyade ekonomik ve dolu dolu bir tatil yaşamak istiyorsanız ücretsiz kısmında denize girip güneşlenmeniz olacaktır.

Çeşme Pırlanta Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme Pırlanta Plajı’na gitmek için izleyebileceğiniz temelde iki yol bulunmaktadır. Bu yollardan biri toplu taşıma aracılığıyla plaja gelmek ya da özel aracınız var ise özel aracınız ile plaja gelmek şeklinde sıralanabilmektedir.

Eğer Çeşme Pırlanta Plajı’na toplu taşıma ile gitmek isterseniz Çeşme merkezden Çiftlikköy ya da Pırlanta Plajı’na giden otobüs, minibüs ya da dolmuş gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eğer özel aracınız ile gidecekseniz de Çeşme merkezden Çiftlikköy’e doğru yola çıkarak tabelaları takip edebilir ve ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler