22 Aralık 2020
585
ABONE OL

Çeşme’nin Kardeş Şehirleri

Çeşme yaz tatilleri için sıklıkla tercih edilen bir tatil noktası olarak görülse de aslında bundan ibaret değildir. Çünkü, Çeşme gerek ulusal gerekse uluslararası diplomasi de önemli bir role sahiptir.

Çeşme’nin Kardeş Şehirleri

Bundan kaynaklı olarak da Çeşme birçok ulusal veya uluslararası şehirle kardeş şehir protokolüne sahiptir.

Wise – Virginia (ABD)

Çeşme’nin kardeş şehirlerinden biri olan Wise, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletinde yer alan ve çokta kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapmayan bir şehirdir.

Bahçesaray – Kırım Özerk Cumhuriyeti (Ukrayna)

Çeşme’nin kardeş şehri olan Bahçesaray, Ukrayna’ya bağlı olan Kırım Özerk Cumhuriyetinde bulunan ve tarihi çok eskiye dayanan oldukça güzel bir kenttir.

Dömös (Macaristan)

Dömös Çeşme’nin balkanlardaki kardeş şehri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihi oldukça eski olan Dömös kenti Macaristan’ın en köklü şehirlerinden biridir.

Almina (El Mina – Lübnan)

Tarihi Fenike dönemine kadar dayanan El Mina, Lübnan’a bağlı olan bir kıyı şehri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sakız (Yunanistan)

Özellikle İzmir kıyılarına oldukça yakın olan Sakız Adası, Yunanistan’a bağlı olan ve tarihsel süreç içerisinde birçok döneme ev sahipliği yapmış bir bölgedir.

Voula (Vula - Yunanistan)

Saron Körfezi kıyısında yer alan ve Yunanistan’a bağlı olan Vula ya da Voula kenti tarihi antik yunana kadar dayanan bir geçmişe sahiptir.

Ancona (İtalya)

Adriyatik Denizi kıyısında yer alan ve İtalya’ya bağlı bulunan Ancona kenti gemi yapım sanayisi ile ön plana çıkmaktadır.

Asciano (Sienna – İtalya)

İtalya’nın Sienna bölgesinde bulunan Asciano kenti tarihi eski Roma’ya kadar dayanan ve tarihsel dokusu ile ziyaretçilerini şaşırtan bir noktadır.

Serpuhov (Moskova – Rusya)

Oka ve Nara nehirlerinin kesiştiği noktada yer alan Serpuhov kenti 1300’lü yıllara kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Bu tarihsel süreç boyunca da birçok önemli tarihsel olaya şahit olmuş hatta bazılarının içinde yer almıştır.

Tuzlukçu (Konya – Türkiye)

Türkiye’nin Konya ilinde bulunan Tuzlukçu ilk başlarda bir köy olarak değerlendirilirken nüfusunun artması ile birlikte bir belediye olmuş ve aynı zamanda da Çeşme’nin kardeş belediyeleri arasında kendine yer edinmiştir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler