30 Aralık 2020
694
ABONE OL

Çeşme Mavi Koy

Eşek Adası’na oldukça yakın bir konumda yer alan Çeşme Mavi Koy, masmavi denizi, berrak suyu ile Çeşme’nin en güzel koyları arasında yer almaktadır. Ancak, Çeşme Mavi Koya yalnızca tekne turları aracılığıyla gidilebildiğinin altının çizilmesi önemlidir.

Çeşme Mavi Koy

Çeşme’den kalkan tekne turunuzun yaklaşık 1,5 saat sonra ulaşacağı Çeşme Mavi Koy’da yaklaşık 1 saat kadar kalıyor bu sırada yemeğinizi yiyebilir ve kısada olsa denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Çeşme Mavi Koy’da Neler Yapabilirsiniz?

Çeşme Mavi Koy bir diğer adıyla Akvaryum Koyu’nda birçok aktivite yapılabilmektedir. Bunlardan ilki de koya akvaryum adının verilmesine sebep olan berrak sularında yaklaşık 20 metre kadarlık bir alanı görebiliyor olmanıza olanak tanıyan şnorkelle dalıştır. Çünkü, Mavi Koyun denizi, suyu o kadar temiz ve berraktır ki eğer deniz gözlüğü ve şnorkelle dalış yaparsanız yanınızdan önünüzden geçen neredeyse bütün deniz canlılarını görebilmektesiniz.

Bu nedenle de insana bir nevi akvaryumu seyrediyor hissi aşılayan bu koya bu ad verilmiştir.

Ayrıca, deniz canlılarını görmenize olanak sağladığı için bu koyda balıkta tutarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Fakat, bizim tavsiyemiz denizin ve deniz canlıların tadını çıkarıp güneşlenmeniz yönünde olacaktır.

Çeşme Mavi Koya Nasıl Gidilir?

Yukarıda da bahsedildiği gibi Çeşme Mavi Koya ya da bir diğer adıyla Çeşme Akvaryum Koyuna gidilebilmesi için bir tekne turuna katılmış olmanız veya bir tekne, yat, gemi gibi bir deniz aracına sahip olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde Çeşme Mavi Koya (Çeşme Akvaryum Koyuna) ulaşmanız mümkün olmamaktadır.

Bu nedenle eğer Akvaryum Koyunu (Mavi Koyu) görmek istiyorsanız öncelikle tekne turları yapan şirketleri araştırmanızı öneririm. Çünkü, her yerde olduğu gibi Çeşme tekne turlarının fiyatları, bu fiyata dahil olan noktaları, gezi rotaları birbirinden farklılık gösterebilmektedir ve daha ucuzu bu koyu görebilecekken iyi araştırılmadığı için daha pahalıya bir tura katılmak zaten sınırlı bütçe ile tatil yapmak isteyenler için zorluk yaratabilmektedir.

Bu yüzden de aileniz, arkadaşlarınız, sevgiliniz, eşiniz veya tek başınıza böyle bir tatile geldiyseniz ve bütçeniz sınırsız değilse ve birçok yeri görmek istiyorsanız önceden sıkı bir araştırma yapıp fiyatlar hakkında fikir edinmenizi öneririz. Böylelikle istediklerinizi istediğiniz gibi yapabilir ve tatil boyunca da herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler