23 Ağustos 2022
747
ABONE OL

Çeşme Koyları

Çeşme koyları, deniz turizmi konusunda oldukça ünlü olan bu bölgede sıklıkla tercih ediliyor. Tam anlamıyla bir kıyı ilçesi olan Çeşme’de birçok koy bulunması sebebiyle her yıl yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor. Bunların yanı sıra doğa harikası olan Çeşme koylarına özel olarak tekne turları düzenleniyor. Bu turlara katılarak Çeşme’nin güzel koylarını seyre dalabilir ve molalarda bu koylarda yüzebilirsiniz.

Çeşme Koyları

Aya Yorgi Koyu

Gençlere hitap eden özellikleri ile Aya Yorgi Koyu, ücretli plaj seçenekleri arasında yer alıyor. Sabahları deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilir, akşamları ise kendinizi DJ performanslarının kollarına bırakabilirsiniz. İçinizdeki gençlik ateşini körükleyecek olan Aya Yorgi Koyu’na gelerek gençliğinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Mavi Koy

Eşek Adası’nın batı kısmında yer alan Mavi Koy, Akvaryum Koyu olarak da biliniyor. Deniz gözlüğü ile dalış yaparak Akvaryum Koyu’nun berrak suyunu seyredebilirsiniz. 20 metrelik bir alanı net bir şekilde görebileceğiniz kadar berrak ve temiz olan Mavi Koy’a bu sebeple Akvaryum Koyu deniliyor. Kişilerin kendini akvaryumda hissetmesine sebep olan Mavi Koy, kişilerin her şeyi akvaryumda izliyormuş gibi hissetmesini sağlıyor. Bu koya yalnızca tekne turları ile erişim sağlanabiliyor.

Delikli Koy

Çeşme’nin koyları arasında en sakin olanlardan biri Delikli Koy’dur. Denizi diğer koylarındakine nazaran daha soğuk olan Delikli Koy, özellikle yaz sezonunda Çeşme ziyaretçilerinin tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin çoğunlukla bu koyu tercih etmelerinin sebebi ise soğuk denizine girip serinlemek istemeleridir.

Delikli Koy Çeşme, taşlı yapısı ile ufak kesiklere sebep olabiliyor. Bu sebeple Delikli Koy’a gitmek isteyenlerin kesinlikle bir deniz ayakkabısı giymeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra dalgalı bir denize sahip olan Delikli Koy, rüzgarlı bir yapıya sahiptir. Yüzme konusunda acemi olanlar ve çocuklar için uygun olmayan bir koy olan Delikli Koy’da duş, tuvalet gibi olanaklar da bulunmuyor.

Hacettepe Koyu

Çeşme koyları haritası göz önünde bulundurulduğunda aralarından en sakin ve kafa dinleyebileceğiniz koy seçeneği Hacettepe Koyu’dur. Sera Koyu da denilen Hacettepe Koyu; dalgasız, berrak, sığ ve ılık denizi ile oldukça tercih ediliyor. Kumluk sahili olan Hacettepe Koyu, teknelerin uğrak mekanı olarak biliniyor. Teknelerin sıkça demir attığı Sera Koyu, Sera Beach isimli bir işletmeye ev sahipliği yapıyor. Girişi ücretli olan Hacettepe Koyu’nda kumluk ve çimlik olarak ikiye ayrılan şezlong alanları bulunuyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler