09 Kasım 2020
803
ABONE OL

Çeşme’deki Festivaller

Çeşme ideal bir tatil için eşsiz bir noktadır. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen bir tatil bölgesi olarak karşımıza çıkar. Ancak, deniz, kum, güneşin dışında Çeşme’nin festivalleri de çok önemli bir eğlence, tatil kaynağı olmuştur.

Çeşme’deki Festivaller

Alaçatı Ot Festivali


Ege’nin otlarının Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtıldığı bu festivalde rengarenk tezgahlar kurulmaktadır.

Festival boyunca kurulu olan bu tezgahlarda Alaçatı’ya özel olan ya da Ege’ye özel olan birçok ot, bitki ile karşılaşabilirsiniz. Bu festivalde Çeşme’nin meşhur enginarından cibes otuna kadar onlarca otu görebilir, tanıyabilir, alabilir ve faydalarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca festival dahilinde düzenlenen konserlere, akademisyen sohbetlerine de katılarak hem kültürel hem bilgilendirici hem de eğlence dolu bir festival yaşayabilirsiniz.

Festival boyunca otlar ile yapılan yemekleri tadabilir, ot toplama gibi yarışmalara katılabilir ve birçok yeni insan ile tanışabilirsiniz.


Reisdere Uçurtma Festivali


Reisdere Mahallesi'nde yapılan Uluslararası Uçurtma Festivali’ne, her yıl Martı Uçurtma Kulübü tarafından destek verilmektedir.

Dünyanın birçok yerinden profesyonel uçurtmacıların katıldığı festivalde hem kendi uçurtmanızı yapabilir hem profesyonellerin yaptığı uçurtma şölenlerini izleyebilir hem de Çeşme Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz uçurtmalar ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Germiyan Festivali


Germiyan Ekmek Festivali boyunca sergilerden konserlere, atölyelerden  söyleşilere kadar birçok programa katılabilir, yerel üreticilerin ürettiği işleri inceleyebilir, satın alabilir ve Germiyan’a özel yöresel yiyecekleri ilk elden tadarak kendinize hem eğlenceli hem de gurmevari bir festival serüveni yaşatmış olursunuz.

Dalyan Aşk Festivali


Dalyan Mahallesinde gerçekleştirilen Aşk Festivali, konserlerden dans gösterilerine, yöresel lezzetlerden el işi stantlarına kadar oldukça geniş bir tezgâh yapısına sahiptir. Bu nedenle Aşk Festivali’ne gidildiğinde her kesime göre uygun eğlence bulmak mümkündür. Tiyatro ve dans gösterileriyle birlikte şiir dinletileri dinleyip konserlere eşlik edebileceğiniz festivalde kültürel bir katılım yaparak hem eğlenip hem de kültürel yapı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çeşme Festivali


Çeşme Festivali’nde konserler, dans gösterileri, atölyeler ve mutfak kültürü başlıklarıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte ve Çeşme kültürünün içinde bir festival olmasından kaynaklı olarak kültürel kazanım zenginliği açısından da oldukça güzel bir yapıya sahip olmaktadır.

Ildırı ve Kültür Sanat Festivali


Ildırı Kültür Sanat Festivali ile arkeoloji, tarih gibi kültürel konularda farkındalık yaratılmakta ve antik kent Erythrai’da düzenlendiği içinde aslında geçmiş ile geleceğin bir harmanını yaratarak bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde tarihsel empati yaratılmak amaçlanmaktadır. Ayrıca, konserler ve kültürel etkinlikler vasıtasıyla da eğlenceli vakit geçirmeniz sağlanmaktadır.


Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali


Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali, karakteristik bir tür olan sakız koyununu yaşatmak ve yetiştirici sayısını artırmanın yanı sıra endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğan, karakılçık buğdayı, kekik ve lavantayı da korumak ve yaşatmak amacını taşımaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler