28 Ocak 2021
1103
ABONE OL

Çeşme’de Yapılabilecek Olan Sportif Aktiviteler

Yaz aylarının en gözde tatil noktaları arasında yer alan Çeşme, deniziyle, doğasıyla, kültürüyle ve tarihiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir yapıya sahiptir.

Çeşme’de Yapılabilecek Olan Sportif Aktiviteler

Bu kadar geniş ve çok yönlü bir tatil deneyim sunmasından kaynaklı olarak da her kesimden insana hizmet verebilmektedir. Çünkü, deniz, sayesinde birçok farklı aktivite sunabilmektedir. Ayrıca doğası itibariyle de diğer birçok spor için ideal bir nokta haline gelmektedir.

Avcılık

Avcılığın bir spor olup olmaması tartışılsa da genel kabul çerçevesinde avcılık bir spor kabul edilmektedir ve Çeşme kara avcılığından hoşlanalar için de zengin bir yer olmaktadır. Avcılık için en ilginç, en heyecan verici av ise kuşkusuz domuz avı olmaktadır. Bunun temel nedeni ise yetkili makamlardan gerekli izinleri almış olan herkesin Çeşme'de domuz avına çıkabiliyor olmasıdır.

Ayrıca, Çeşme keklik ve tavşan bakımından da oldukça zengin bir konumdadır. Bu hayvanların en çok görüldüğü mevsim ise Eylül-Aralık ayları arasında olmaktadır. Zaten yalnızca bu mevsim süresince avlanmak serbesttir. Bunun yanı sıra Çeşme avcılıkla ilgilenenleri kışın da ağırlayabilmektedir.

Kamp- Karavan

Büyük Liman ve Paşa Limanı koylarında bulunan kamp alanları keyifli ve eğlenceli kamp olanakları tanımaktadır. Ayrıca Antik Erythrai kentinin bulunduğu Ildırı yöresindeki doğal plajlar da kamp alanlarının kullanımı bakımından son derece uygun noktalar olmaktadır ve her yıl yüzlerce kampçı bu bölgeleri tercih ederek karavanlı ya da çadırlı olarak kamp kurmaktadır.

Çeşme’de Yatçılık

Çeşme’de yatçılık son derece gelişmiş bir konumdadır ve Çeşme yatçılar için adeta bir cennet olmaktadır.

Yat Limanı

Çeşme Yarımadası'nın güneyi Türkiye'nin belli başlı yat güzergâhlarından birini oluşturmaktadır. Çeşme-Kuşadası güzergâhı yat turizmi altyapısının en çok geliştiği alanlar olmaktadır. Hem ticari hem de yat limanı bulunan Çeşme Limanı'nın iskelesi iki küçük tonajlı geminin kolaylıkla yanaşabilecek ölçülerdedir. Yat Limanı ise yalnızca 150 teknenin barınabileceği büyüklükte planlanmıştır.

Alaçatı İskelesi

Alaçatı beldesinin güneyinde yan yana sıralanmış koylar yatçılar için bir cennet niteliğine sahiptir ve iskelede tam teşekküllü 80 tekne barınabilmektedir.

Çeşme- Altınyunus Yat Limanı

70 büyük ve 40 küçük tekne bağlanabilecek kapasitede olan Çeşme- Altınyunus Yat Limanı, her türlü yat bakım hizmetini verebilmektedir. Ayrıca, yat limanı gecelemek ya da konaklamak isteyen yatlara su, elektrik, telefon, bakım, onarım ve kışlama hizmetlerini verebilecek haldedir.

Dalış ve Sualtının Gizemli Dünyası

Çeşme’de amatöründen profesyoneline kadar sualtı meraklısı olan herkes için eşsiz bölgeler bulunmaktadır. Su altı dünyasına dair inanılmaz görüntülere şahit olacağınız Çeşme'de doğa son derece cömerttir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler