02 Eylül 2022
579
ABONE OL

Çeşme’de Hangi Plajlara Gidilmeli?

Çeşme plajları, yaz sezonunun en eğlenceli ve renkli tatil mekanları arasında yer alır. Benzersiz altın sarısı sıcacık kumları, masmavi denizi ve her daim esen rüzgarı ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Çeşme’de birçok plaj bulunur. İzmir Çeşme plajları arasından beğenilerinize ve bütçenize uygun olanı seçmek size kalır.

Çeşme’de Hangi Plajlara Gidilmeli?

Çeşme tatilinde gidilebilecek Çeşme’nin en iyi plajları hakkında bilgileri sizler için derledik.  

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı, termal kaynaklardan beslenen bir plaj olması ile sıklıkla tercih edilir. Çeşme Ilıca Plajları arasında bulunan bu plaj, mineral değeri yüksek olan bir suya sahiptir. Dünyanın her yerinden tatilciyi en iyi şekilde ağırlayan Ilıca Plajı, yaklaşık olarak 3 kilometrelik bir sahile sahiptir. Dalgalı bir denize sahip olduğu için özellikle rüzgar sörfü yapanların uğrak noktası haline gelmiştir. En iyi Çeşme plajları arasında bulunan bu plajda suyun fazla derin olmaması nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilir.

Boyalık Koyu

Boyalık Koyu, 5 km’lik bir plaja sahiptir. Sahilde dikkatinizi çeken ilk şey bembeyaz kumlardır. Poyrazın etkili olduğu zamanlarda deniz turkuaz bir görüntü alır. Plajdan ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın derinleşmez. Lüks oteller tarafında özel olarak kullanılan koyda su sporları yoğun olarak yapılır.

Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu, Çeşme’deki diğer koylara göre soğuk bir suya sahiptir. Konumundan kaynaklı olarak sürekli rüzgârlı olması, sıcak bir Çeşme gününde serinlemek isteyenler için idealdir.

Pırlanta Plajı

Pırlanta plajı, özellikle sörf tutkunlarının ilgisini çeken bir yerdir. Dalgalı deniz ve huzurlu ortamda sporunuzu yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız bile.  Merkeze 10 km uzak mesafede bulunan plaj, koruma altında olduğu için çevrede herhangi bir yapılaşmaya izin verilmiyor.

Delikli Koy

Delikli Koy, Alaçatı ile Ovacık arasında bulunur. Denizin turkuaz rengi, tatilcileri hayran bırakırken plajın ortasında bulunan iri kaya plajı ikiye bölüyor. Fotoğraf tutkunlarının harika manzaralar yakalayabileceği koy, keyifli bir tatil geçirebilmek için idealdir.

Yukarıda, Çeşme’ye gittiğinizde görmeniz gereken koy ve plajlar hakkında bilgilere yer verilmiştir. İyi bir tatil sizi daha huzurlu yapacağı gibi, üzerinizdeki bir yılın yorgunluğunu da atmanızı sağlayacaktır. 

Çeşme, tatil denildiği zaman ilk sırada yer alan Ege’nin en güzel yerlerinden bir tanesidir.

Sitemizde Çeşme’de gidebileceğiniz en güzel yerler hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler