29 Ocak 2021
1039
ABONE OL

Çeşme’de Dalış Yapılabilecek Yerler

Çeşme özellikle yaz aylarında hem oldukça kalabalık hem de oldukça hareketli bir belde olmaktadır. Ancak, genellikle deniz tatili için tercih edilen Çeşme’de yüzmek dışında da birçok sportif faaliyet gerçekleştirilebilmektedir. Bu aktivitelerden biri de dalış yapmaktır ve Çeşme’nin birçok alanı dalış sporu için ideal olmaktadır.

Çeşme’de Dalış Yapılabilecek Yerler

Fener Adası

Fokların sıklıkla göründüğü Fener Adası, özellikle akıntı dalışı yapmaktan hoşlananların ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Derinliği 15 ila 18 metre arasında değişen adada renkli bir deniz yaşamı vardır. Dalış yapıldığında mercanlardan, süngerlere kadar birçok deniz canlısı ile de karşılaşmanız muhtemeldir.

Yatak Adası

Genellikle günün son dalışları için tercih edilmekte olan Yatak Adası, 8 ile 10 metre arasında değişen başlangıç derinliğine sahiptir. Ancak, ilerledikçe 40 metreye kadar derinleşen noktalarının olduğu da bilinmelidir.

Dalış sporcularının dışında fotoğrafçıların da sıklıkla tercih ettiği ada özellikle geniş açı fotoğraf çekenler için ideal noktalardan biri olmaktadır.

Eşek Adası

Adını adadaki eşek nüfusundan alan Eşek Adası, aynı zamanda da birçok dalış sporcusunun da tercih ettiği bir ada olmaktadır. Çünkü, derinliği 20 ile 60 metre arasında değişiklik gösteren denizde daha derine indikçe daha farklı deniz canlıları görünmekte ve her dalış sporcusunun da görmek isteyeceği manzaralar sergilemektedir.

Ildırı Körfezi

Bölgedeki mağara resifi ile meşhur olan Ildırı Körfezi, 8 ile 35 metre arasında değişen derinliği ile her seviyeden dalış sporcusuna ev sahipliği yapmakta ve her bir dalış sporcusuna uygun şartlar sağlayabilmektedir.

Ancak, Çeşme yalnızca dalış sporcuları tarafından tercih edilmemektedir. Çeşme aynı zamanda rüzgâr sörfçüleri ve diğer birçok deniz sporcusu tarafından da tercih edilen bir konumda bulunmaktadır. Çünkü, Çeşme ve Alaçatı özellikle deniz sporları konusunda oldukça değerli bölgeler olmaktadır. Ayrıca, Çeşme ve Alaçatı’nın denizi, havası, iklimi, doğası da diğer birçok spor içinde oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Bundan kaynaklı olarak da deniz sporu yapmıyor olsanız bile Çeşme’ye veya Alaçatı’ya geldiğinizde deniz sporlarını denemenizi öneririz. Çünkü, bu bölgelere kadar gelip sadece denizde yüzmek dışında diğer sporları da denemeniz hem sizin adınıza iyi olabilir ve yeni hobiler edinmenize vesile olabilir hem de belki yeni insanlar tanıyarak, sporlar tanıyarak hayatınıza renkler katarak daha farklı bir insan olabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler