06 Ocak 2021
1138
ABONE OL

Çeşme Çark Plajı

Çeşme’nin güneyinde bulunan Çark Plajı, tropikal havası, hafif hafif esen rüzgârı, serin denizi ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olmaktadır.

Çeşme Çark Plajı

Ayrıca, Çark Plajı dört mevsim rüzgârlı bir havaya sahip olduğu için özellikle rüzgâr sörfü tutkunları içinde vazgeçilmez bir konum haline gelmiştir. Hatta öyle ki plajın etrafında birçok sörf okulu bulunmaktadır. Bu sayede sörf öğrenmek isteyenlerin kolaylıkla öğrenebilecekleri bir konum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çark Plajı’nın Özellikleri

Çark Plajı mavinin en egzotik tonlarını barındıran temiz ve berrak denizi, ince kumlu sahili ile ziyaretçilerinin dikkatini çekmektedir. Aynı zamanda sığ denizi ile de yüzmeyi yeni öğrenenler, aileler için de oldukça ideal bir plaj olmaktadır.

Ayrıca, dört mevsim rüzgârlı bir yapısının olmasından dolayı Çeşme Çark Plajı, rüzgâr sörfü için de eşsiz bir nokta olmaktadır. Eğer plajın yakınındaki koya giderseniz de orada rüzgâr sörfü yapan sporcuların gösterilerini izleyebilirsiniz. Hatta çevredeki sörf okullarında eğitim alarak rüzgâr sörfçüsü, rüzgâr sörfü sporcusu da olabilirsiniz.

Çark Plajı Giriş Ücreti

Çeşme Çark Plajı aslında bir halk plajıdır bu nedenle de girişler için bir ücret ödemenize gerek yoktur. Çünkü, Çark Plajı ücretsiz bir plajdır. Ancak, plajın etrafında, çevresinde bulunan işletmelerde olmak, o işletmelerin sağladığı fırsatlardan yararlanmak isterseniz o zaman işletmeden işletmeye değişen bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Her işletmeye göre bu fiyat değiştiği için kesin bir ücret belirtmek mantıklı olmamaktadır ama şunun bilinmesinde fayda vardır. Bir işletmeye girmeden önce giriş ücretinin kapsadığı şeylerin iyi incelenmesi gerekmektedir. Çünkü, bazı işletmeler şezlong, şemsiye gibi şeyleri giriş ücretine dahil ederken bazı işletmelerde her biri için ayrı ücret talebinde bulunabilmektedirler. Bu nedenle bir işletmeye girmeden önce giriş ücretinin kapsadıklarının iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Böylelikle bir sürpriz ile karşılaşılmayacaktır.

Çark Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çark Plajı’na gitmek için izleyebileceğiniz temelde iki yol bulunmaktadır. Bu yollardan biri toplu taşıma araçlarıyla plaja gitmektir. Diğeri ise özel aracınız var ise özel aracınız ile plaja gitmek şeklinde sıralanabilmektedir.

Eğer Çark Plajı’na toplu taşıma ile gitmek isterseniz Alaçatı- Çeşme yönünde giden minibüsleri kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eğer özel aracınız ile gidecekseniz de Çeşme merkezden Alaçatı istikametine doğru yola çıkarak tabelaları takip edebilir ve kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler