29 Aralık 2020
3329
ABONE OL

Çeşme Altınkum Plajı

Türkiye’nin yaz turizmi bakımından en önemli tatil noktalarından biri olan Çeşme’de bulunan Altınkum Plajı adını altın rengindeki ince kumlarından almaktadır.

Çeşme Altınkum Plajı

Çeşme merkezine yaklaşık 10 km mesafede olan Altınkum Plajı boyunca birçok işletme, tesis bulunmaktadır ve bu tesislerin her biri Altınkumu özel kılmak adına ellerinden gelene her şeyi yapmaktadırlar. Zaten Altınkum Plajı’nın Çeşme’deki önemli plajların arasında sayılmasının ilk sebebi yaz aylarında ferahlatan suyudur. İkinci nedeni ise bu plajdaki işletmelerin plajın bilinirliğini arttırmak adına yoğun mesai harcamalarıdır.

Çeşme Altınkum Plajı Nerede?

İzmir’in en güzel plajları arasında kendine hatırı sayılır bir konum yaratan Çeşme Altınkum Plajı, Çeşme Yarımadası’nın güneybatısında, Ege Denizi’nin açık sularına bakan kıyıda, kısmen korunaklı bir koy üzerinde bulunmaktadır.

Çeşme Altınkum Plajı’nın Denizi Nasıl?

Diğer plajlara oranla bir tık soğuk denizi olan Çeşme Altınkum Plajı, derinleşmeyen yapısı, halkında ücretsiz olarak yararlanabileceği, ilk başlarda çakıllı ama daha sonrasında kumlu bir yapısı olan denizi ile dillere destan bir deniz turizmi yaratmaktadır.

Ancak, işletmelerin olmadığı ücretsiz kısmında denize girmek isteyenler için ufak bir uyarı yapılması doğru olacaktır. Eğer ücretsiz olan alanlarda denize girmek isterseniz biraz daha sınırlı bir alanı kullanabileceğinizi ve eğer sizden öncekiler iyi kullanmadıysa da biraz pis bir alanda denize girebileceğinizin bilincinde olmanız da yarar vardır.

Çeşme Altınkum Plajı Giriş Ücretleri

Eğer Altınkum Plajı’nın işletmelere ait olan kısımlarında denize girmek isterseniz belirli ücretler ödemeniz gerekmektedir ve bu ücretlerin hemen hemen hepsi işletmeye, sunduğu olanaklara göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle de kesin bir ücret söylemek pekte doğru olmayacaktır.

Ancak, bazı işletmelerin giriş ve park parasını ayrı istediğini unutmamanızda fayda vardır.

Çeşme Altınkum Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme Altınkum Plajı’na aslında ulaşım oldukça kolay olmaktadır. Özellikle Çeşme otogardan her yarım saatte bir kalkan dolmuşlar ile çok daha kolay olmaktadır. Bunun dışında özel aracınız ile de kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Çeşme Altınkum Plajı İzmir’e 95 km, Alaçatı’ya 18 km ve Çiftlikköy’e ise sadece 5 km uzaklıkta olduğu için istenildiği takdirde plaja ulaşmak çok kolay olmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler