08 Şubat 2021
1431
ABONE OL

Ankara- Alaçatı Arası Kaç Km?

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı, yaz aylarında en çok ziyaret edilen tatil mekanları arasında yer almaktadır. Alaçatı denildiğinde birçok tatilci için akla gelen ilk şey taş evler olmaktadır. Kendine özgü mimari ile doğayı bir araya getiren Alaçatı evlerinin birçoğu farklı şekillerde kullanılmaktadır.

Ankara- Alaçatı Arası Kaç Km?

Alaçatı yılın büyük çoğunluğu boyunca sıcak havası ile ziyaretçilerine yaz yaşatan nadir yerlerden biri olmaktadır. Yılın farklı dönemlerinde hem yerli hem de yabancı turistler Alaçatı’yı tatil için tercih etmektedir. Sıcak iklim yapısını yerel halkında da görebileceğiniz Alaçatı’da her dönem aynı canlılığı yakalayabilme fırsatına sahip olunmaktadır.

Yaz aylarında aşırı kalabalık olan Alaçatı’da belli günlerde konser ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu sayede Alaçatı’da her güne farklı bir eğlence ile başlanmaktadır. Tarihi ve sanatsal güzelliği ile ziyaretçilerin dikkatini çeken Alaçatı’da her zevke uygun aktivite seçenekleri bulunmaktadır.

Ünlü konserler ve DJ performansları eşliğinde Alaçatı tatilini çok daha renkli bir hale getirmek mümkün olmaktadır. Alaçatı’nın merkezinde ve çevresinde yıllardır hizmet veren pek çok işletme bulunmaktadır. Yöresel lezzetleri tatmak için fazla uzaklaşmadan merkezde yer alan lokantalar da ziyaret edebilmektedir.

Alaçatı denildiğinde herkesin aklına gelen bazı mekanlar bulunmaktadır. Eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Alaçatı Değirmenleri bunlardan biri olmaktadır. Deniz ile doğayı buluşturan ve renkli bir atmosferler sunan Alaçatı’nın bir diğer sembollerinden olan Değirmenler, Alaçatı’ya gelen birçok ziyaretçinin uğramadan dönmemesi gereken yerlerden biri olmaktadır.

Rotasını Alaçatı’ya çeviren birçok tatilci ve gezgin yolculuk süresi ile ilgili ayrıntıları önceden görmeyi istemektedir. Özellikle şehir dışından gelen ziyaretçiler için Alaçatı ile aralarındaki mesafenin ne kadar olduğu çok önemli bir soru olmaktadır. Çünkü, tatil planlarının ne kadarının yolda geçeceğini düşünerek ona göre planlama yapmak istemektedirler.

Ankara üzerinden Alaçatı’ya geliş yapan birçok ziyaretçi uçak ya da özel araç yöntemini kullanmaktadır. Ankara ile Alaçatı arası yaklaşık 680 km’lik bir mesafeden oluşmaktadır. Ancak, tatil süresine bağlı olarak zamanı etkin bir şekilde kullanmak isteyenler İzmir’e uçak ile giderek oradan Alaçatı’ya geçebilmektedir ve bu da yolu belirli oranlarda kısaltmaktadır.

Ankara- Alaçatı Arası Kaç Saat?

Alaçatı’ya tatil ya da gezi için gelen her ziyaretçinin bölgeye ayırdığı süre farklı olabilmektedir. Özellikle zamanı kısıtlı olan ziyaretçiler otobüs gibi uzun süreli seyahatler yerine daha pratik seçeneklere yönelebilmektedir.

Genel olarak Ankara ve Alaçatı arası yolculuk süresi tercih ettiğiniz yönteme göre değişiklik göstermektedir. Kendi aracınızla Alaçatı’ya doğru yola çıktıysanız yaklaşık 9 – 9,5 saatlik bir yolculuğun ardından ilgili adrese kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bunun yerine uçak ile Alaçatı’ya gitmeyi tercih ederseniz de İzmir’e geçmeniz oradan Alaçatı’ya geçmeniz gerekeceğini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ancak, Ankara’dan İzmir’e uçak seferi 1 ile 1,5 saat gibi süre sürmektedir. Fakat, İzmir’de havaalanına indikten sonra Alaçatı’ya yaklaşık 1 ile 1,5 saatlik daha yolunuzun olacağının aklınızın bir köşesinde kalması önem teşkil etmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
10 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler