11 Kasım 2020
13017
ABONE OL

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı dünya standartlarında bir ulaşım bağlantısına sahip olduğu için birçok noktadan rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Özellikle İzmir-Çeşme otoyolu sıklıkla tercih edilmektedir.

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı’ya Uçakla Gitmek

Alaçatı’ya en yakın havaalanı İzmir’de bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Alaçatı arası ortalama 85 kilometredir ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hem Türkiye içinden hem de Avrupa’dan birçok direkt uçuş alternatifi vardır ve sadece uçakla bile dünyanın hemen hemen her yerinden İzmir’e ardından da Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Alaçatı’ya Gidiş

Eğer Alaçatı’ya İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ulaşmak istiyorsanız HAVAŞ’ın seferlerini takip etmeniz ve kaçırmamanız önemlidir. Böylelikle hem uçakla hem de HAVAŞ otobüsleriyle rahat bir yolculuk yaşamış olursunuz.

İzmir Otogar’dan Alaçatı’ya Gidiş

Eğer otogardan Alaçatı’ya gitmek isterseniz Çeşme Seyahat otobüsleri aracılığıyla İzmir-Alaçatı-Çeşme güzergahında gidebilir ve Alaçatı’da inebilirsiniz.

Bunun dışından özellikle yaz döneminde İstanbul, Ankara, Bursa gibi şehirlerden Kamil Koç, Pamukkale, Metro Turizm’in gibi birçok Alaçatı seferlerinin bulunduğu unutulmamalı ve bir diğer seçenek olarak değerlendirilmelidir.

Ayrıca, Buca, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir ya da diğer İzmir ilçelerinden İZBAN ve sonrasında Metro aktarması ile Fahrettin Altay durağına gelerek buradan Alaçatı’ya rahatlıkla gidebilirsiniz.

Alaçatı’ya ESHOT ile Gidiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım firması olan ESHOT otobüsleri aracılığıyla İzmir merkezden 2 otobüs değiştirerek Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. Bunun içinde öncelikle Urla’ya gitmeniz gerekmektedir. Urla’ya gitmek için de Fahrettin Altay’dan kalkan F. Altay-Urla otobüsüne binmeniz gerekmektedir.

Urla’ya vardığınızda da Urla-Çeşme otobüsü ile Alaçatı’ya geçebilirsiniz.

Üçkuyular’dan Alaçatı’ya Gidiş

Üçkuyular Semt Garajı’ndan Alaçatı’ya Çeşme Seyahat’in otobüsleri kalkmaktadır. Üçkuyular Semt Garajı, İzmir Metro’nun Fahrettin Altay İstasyonu’nun hemen yakınında bulunmaktadır.

Bunun içinde İzmir’de Buca, Bornova, Karşıyaka’dan İZBAN ile Halkapınar Metro durağına oradan da Metro aktarması yapıp son durak Fahrettin Altay’da inip hemen yolun karşısındaki semt garajına geçmeniz gerekmektedir.

Çeşme’den Alaçatı’ya Gidiş  

Alaçatı-Ilıca-Çeşme dolmuşları sabah 07.00’den akşam 21.00’e kadar olan sürede 10 dakika aralıklarla kalkmaktayken, 21.00’den 24.00’e kadar olan sürede 15 dakika aralıklarla seferlerini gerçekleştirmektedir. Dolmuşlar Çeşme Otogar’dan hareket ederek, Ilıca ve Alaçatı merkeze uğramaktadır ve ortalama yolculuk 20 dakika kadar sürmektedir.

Otomobille Alaçatı’ya Gidiş  

İzmir ve Alaçatı’nın arası ortalama 45 dakika sürmektedir. Ancak bu durum yalnızca özel aracınız varsa geçerli olacaktır.

Eğer özel aracınız varsa İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde 79 kilometre uzaklıktaki Alaçatı’ya ulaşım çok kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Eski yol üzerinden gitmek isteyenler ise 1 saate yakın bir yolculuğu göze almaları gerekecektir.

İstanbul-Alaçatı arası ise 550 kilometre ve yolculuk ortalama 6 buçuk saat, Ankara-Alaçatı arası ise 675 kilometre ve yolculuk ortalama 7 buçuk saat sürmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler