22 Aralık 2020
589
ABONE OL

Alaçatı Ulaşım- Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı dünya standartlarında bir ulaşım bağlantısına sahip olduğu için birçok noktadan rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Özellikle İzmir-Çeşme otoyolu sıklıkla tercih edilmektedir.

Alaçatı Ulaşım- Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı’ya Uçakla Gitmek

Alaçatı’ya en yakın havaalanı İzmir’de bulunmaktadır. Bu nedenle eğer uçakla gidecekseniz öncelikle İzmir’in havaalanına gitmeniz gerekmektedir. Ancak, endişe edilecek bir şey yok çünkü neredeyse dünyanın her yerinden İzmir’e ardından da Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. Çünkü, İzmir Türkiye’nin üç büyükşehrinden biri olduğu için ve birçok tatil noktasını içinde ya da yakınında olmasından kaynaklı olarak sıklıkla tercih edilen şehirlerden biridir ve bu da doğal olarak çok çeşitli bir yapısının olmasına, hemen hemen her ülkeden turisti ağırlamasına olanak tanımaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Alaçatı’ya Gidiş

Eğer Alaçatı’ya İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ulaşmak istiyorsanız HAVAŞ’ın seferlerini takip etmeniz ve kaçırmamanız önemlidir. Çünkü, HAVAŞ otobüslerinin belirli saatleri avrdır ve o saatlerin kaçmaması gerekmektedir. Böylelikle hem uçakla hem de HAVAŞ otobüsleriyle rahat bir yolculuk yaşayabilirsiniz.

İzmir Otogar’dan Alaçatı’ya Gidiş

Eğer otogardan Alaçatı’ya gitmek isterseniz Çeşme Seyahat otobüsleri aracılığıyla İzmir-Alaçatı-Çeşme güzergahında gidebilir ve Alaçatı’da inebilirsiniz.

Alaçatı’ya ESHOT ile Gidiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri sayesinde İzmir merkezden Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. Bunun içinde öncelikle Urla’ya gitmeniz gerekmektedir. Urla’ya gitmek için de Fahrettin Altay’dan kalkan F. Altay-Urla otobüsüne binmeniz gerekmektedir.

Urla’ya vardığınızda da Urla-Çeşme otobüsü ile Alaçatı’ya geçebilirsiniz.

Üçkuyular’dan Alaçatı’ya Gidiş

Üçkuyular Semt Garajı’ndan Alaçatı’ya Çeşme Seyahat’in otobüsleri kalkmaktadır. Bu otobüsler genel olarak Üçkuyular-Alaçatı-Ilıca- Çeşme şeklinde ilerlemektedir ve bu sayede de kolaylıkla Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz.

Çeşme’den Alaçatı’ya Gidiş 

Alaçatı-Ilıca-Çeşme dolmuşları sayesinde Çeşme’den Alaçatı’ya ulaşmakta oldukça kolaydır. Bunun için sadece Çeşme-Ilıca-Alaçatı dolmuşlarına binip 20 dakika kadar bir yolculuk yapmanız gerekmektedir.

Otomobille Alaçatı’ya Gidiş 

İzmir ve Alaçatı’nın arası ortalama 45 dakika sürmektedir. Ancak bu durum yalnızca özel aracınız varsa geçerli olacaktır.

Eğer özel aracınız varsa İzmir-Çeşme Otoyolu üzerinde 79 kilometre uzaklıktaki Alaçatı’ya ulaşım çok kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Eski yol üzerinden gitmek isteyenler ise 1 saate yakın bir yolculuğu göze almaları gerekecektir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler