23 Aralık 2020
1007
ABONE OL

Alaçatı Port

Alaçatı genellikle yaz aylarında oldukça yoğun bir ilgi ile karşılaşan deniz kıyısındaki bir tatil lokasyonudur ve her yıl dünyanın birçok yerinden binlerce turisti ağırlamaktadır.

Alaçatı Port

Alaçatı’nın deniz kıyısında yer alan bir destinasyon olmasından dolayı da bazen turistler deniz ulaşımıyla da Alaçatı’ya gelip tatil yapmayı düşünebilirler. Buna örnek olarak, Arap şeyhleri, prensleri ya da Avrupa’nın, Amerika’nın en zengin kimselerinin Alçatı’ya yatları ile gelip, tatillerini burada yapmaları gösterilebilmektedir.

Bundan dolayı da Alaçatı Port çok önemli bir değer olarak değerlendirilebilmektedir. Çünkü, hem yatları, gemileri, tekneleri ile gelen ziyaretçilerine konaklama olanağı tanıyan hem de deniz araçlarını güvenle bırakabilecekleri bir nokta olarak hizmet verebilen bir özelliği bulunmaktadır.

Böylelikle deniz taşıtları ile gelen misafirler porta araçlarını bağlayabilmekte, güvenle konaklama ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Alaçatı Port’un Dezavantajları

Alaçatı Port’un birtakım dezavantajları vardır. Bunlar özellikle sınırlı deniz taşıtının demir atabileceği bir yapısının olmasıdır. Çünkü, belirli sayıdaki deniz taşıtının ve belirli derinlikteki deniz taşıtlarının demir atabileceği şekilde tasarlanmış olan ve bu şekilde hizmet veren Alaçatı Port bazı zamanlarda büyük deniz taşıtlarında ya da küçük deniz taşıtlarında tam olarak kusursuz hizmet verememektedir.

Özellikle çok büyük yatların sahipleri Alaçatı’ya geldiğinde marinanın ölçüleri yetersiz kaldığı için yatlarını, gemilerini açık denize demirlemek zorunda kalabilmektedir ve hemen hemen her yıl bunun gibi görüntülere şahitlik edilmektedir ve bu da doğal olarak büyük yat sahipleri için dezavantajlı bir durum yaratmaktadır.

Bazı zamanlarda port çok dolu olduğunda porta demirleyen yatlar, gemiler birbirlerine çok yakın konumlardaymış gibi gözükebildiği için her ne kadar mahremiyet sağlanıyor olsa da porta demirleyenlerin bazıları bu durumdan rahatsız olabilmektedir. Ayrıca, bazı yatlar demirliyken yüksek sesli müzik dinlendiği takdirde sessiz ve sakin bir ortam sağlanması konusunda zorluklar çıkabilmektedir.

Ancak bu zorlukların neredeyse hepsi gerçekleşmesi kolay olmayan şeylerdir.

Alaçatı Port’un Avantajları

Alaçatı Port’un birincil özelliği deniz ulaşımıyla gelenlerin, özel yatları ile gelenlerin rahatlıkla demir atabileceği ve konaklama ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekleri bir yapısının olmasıdır.

Bunun dışında, yatında kalmak istemeyenler için gerekli imkanların sağlanması konusunda yardımcı olmaları, 7/24 kamera sistemleri ile izlenmesi, restoran hizmetlerinin verilmesi, elektrik ihtiyacının karşılanması gibi birçok temel ve lüks ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da büyük bir azim gösterilmesiyle birlikte Alaçatı Port büyük avantajlar tanıyan bir yapıda olmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler