01 Şubat 2021
1083
ABONE OL

Alaçatı Doğa Sporları ve Bisiklet Rotaları

Alaçatı denizin yanı sıra doğası ve sportif aktivitelere fırsat tanıyan yapısıyla da ön plana çıkan bir tatil beldesi olmaktadır. Bu nedenle de sadece denizi ile değil doğası ve sporları ile de dikkatleri oldukça çok üzerine çekmektedir.

Alaçatı Doğa Sporları ve Bisiklet Rotaları

Rüzgâr Sörfü ve Kite Sörf

Yıl boyunca düzenli olarak rüzgâr alan ve bu açıdan da rakiplerine oranla çok daha önde olan Alaçatı, rüzgâr sörfü yapmak isteyen sörfçüler için en ideal noktalardan biri olmaktadır. Aynı zamanda da Alaçatı’da bulunan birçok sörf okulunda sörf eğitimi alarak profesyonel bir sörfçü olmanız yolundaki ilk adımlarınızı atabilirsiniz.

Bir diğer sörf biçimi ise kite sörf olmaktadır. Alaçatı’da yaygın olarak yapılmakta olan kite sörf için ise en ideal yer Altınkum yolundaki Pırlanta koyu olmaktadır.

Bisiklet Rotaları

Doğal yapısı ile kendine has ve özel bir yapı sunan Alaçatı, birçok sportif aktivite içinde çok uygun olmaktadır. Bunlardan biri de bisiklet rotaları olmaktadır. Alaçatı’nın doğal güzelliklerinden oluşan bisiklet rotaları da spor severler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Yeşil Yol (Kolay)

Alaçatı Mevkii

Yalnızca 6 km uzunluğunda olan bu güzergâh Alaçatı’daki en kolay bisiklet yollarından biri olmaktadır. Alaçatı merkezden başlayan yol Çeşme’ye doğru ilerlemekte ve asfalt olan yol zaman zaman tenhalaşan ama genellikle yeşilliklerle bezeli bir yol olmaktadır.

Yeşil yol olarak isimlendirilebilecek olan bu güzergâh bisiklete binmeye yeni başlayanlar, kalabalıklardan uzaklaşmak isteyenler, doğa ile iç içe bir tur atmak isteyenler ama bunu yaparken de zorlanmak istemeyenler için ideal bir güzergâh olmaktadır.

Ovacık Parkuru (Orta)

Çakabey- Ovacık- Ovacık Mevki- Azmak Koyu- Çeşme Bağları

Bu parkur Alaçatı’nın güneyinde yer alan Ovacık düzlüklerinde başlayan ve Çakabey’in hafif dağlıklarından geçen yaklaşık 28 km’lik bir mesafeyi kapsamaktadır.

Yer yer asfalt yollarında bulunduğu güzergahta genellikle toprak yol bulunmaktadır.  Yol boyunca Çeşme bağlarında şarap tadımları yapılabilmekte, Ovacık düzlüklerindeki enginar tarlaları geçilmekte ve Azmak koyundan geçilerek Ege Denizi seyri yaşanabilmektedir. Hatta Azmak Koyuna kadar gelmişken de denize girilerek yüzülebilmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler