17 Ekim 2022
28586
ABONE OL

Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir?

Ehliyet almak pek çok kişinin hayalidir. Özellikle de 18 yaşına gelen neredeyse herkesin ehliyet alma gibi bir hevesi vardır. Ancak ehliyet almak için geçilmesi gereken baz noktalar vardır. Bu aşamalar en temel anlamda sürücü kursuna başvurup dosya açtırmaktır. Bu aşamada kişi ehliyet almak için başvurmuş olur ve sürücü kursu ilk etapta teorik bilgilerden oluşan bir ders programı hazırlar. Bu bilgiler ise daha sonrasında yazılı sınavda ölçülür. Yazılı sınav aşamasını geçen kişinin ise direksiyon dersi alma yani ders pratiği alma hakkı doğar. Böylelikle de süreç başlar. Sizler için bu aşamalarda başarısız olan kişinin yaşayabileceği dosya yakma kavramından söz edeceğiz.

Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir?

Ehliyet sınavında dosya yakmak kavramı karşımıza çıkan konular arasındadır. Sürücü adayları ehliyet alma sürecini başlatmak için dosya açtırır. Sürücü adaylarının yazılı ve sözlü olarak sınavlarda başarılı olması gerekir. Sürücü adayının dosya süresince 4 kez sınava girme hakkı bulunur. Sürücü adayının tüm haklarını kullanmasına rağmen başarısız olması durumunda dosyası yanar. Kullanılan tüm hakların ardından sınav giriş hakkı olmaması nedeniyle sürücü dosyası yanmış olur. 

Ehliyet Dosyası Ne Zaman Yanar?

Ehliyet sınavı dosya yakmak 2022 yılında sürücü adayının dosyada bulunan tüm haklarını kullanmasınarak sınavlarda başarısız olmasıyla gerçekleşir. Sürücü adayının dosya yakabilmesi için 4 kez sınava katılmış ve başarısız olmuş olması gerekir. Tüm haklarını kullandığı için de sınav giriş hakkı kalmaz. Bu durumda sürücü dosyası yanmış olur. Sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeniden dosya açtırması gerekir.

Ehliyet Sınavında Dosyası Yanan Adayın Ne Yapması Gerekir?

Sürücü adayları kursa yazılmaları durumunda dosyaları üzerinden işlemler yürütülür. Sürücü kursu ehliyet sınavına girme hakkı bulunmayan adayın dosyasını yanmış sayar. Ehliyet dosyası yananlar, ehliyet alabilmek için tekrar sürücü kursuna kaydolur ve yeniden dosya açtırır.

Ehliyet Dosyası Yanan Aday Tekrar Ücret Öder Mi?

Ehliyet dosyası yanmış bir sürücü adayının sürücü kursu ile ilişiği kesilmiş olur. Bu nedenle sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeni dosya açtırması gerekir. Sürücü adayı, dosyayı yeniden açabilmesi için tekrardan kurs ücreti ve harçları yatırması gerekir. Ücretler, sürücü kursu tarafından belirlenen ücretlerdir. Sürücü kursu fiyatları hakkında bilgi almak için görüşmek gerekir. Harç ve sınav ücret ödemeleri her yıl belirlenmiş tutarlardır. Sürücü adayların ehliyet alabilmesi için bu ücretleri ödemesi gerekir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?