22 Kasım 2021
542
ABONE OL

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?

Ehliyetlerin yenilenmesi ile birlikte pek çok kişinin eskiden aldığı ehliyetleri değiştirmesi gerekliliği doğmuştur. Çünkü, eski ehliyetleri kullanan kişilerin geçerlilik süreleri azalmakta ve süresi dolan ehliyetler yenilenmediği takdirde idari para cezasına çarptırılabilmektedir. Bu nedenle ceza almak istemeyen kişilerin en kısa sürede ehliyet yenileme randevusunu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden telefonla ya da internet üzerinden alması gerekir.

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce verilen bütün ehliyetlerin 31 Aralık 2022’ye kadar yenilenmesini zorunlu kılmıştır. Çünkü, 2016 tarihinden sonra yeni ehliyetler üretilmeye başlanmış ve çipli, daha modern bir sürece girilmiştir. Bu nedenle de eski ehliyetlerin randevu alınarak yenilenmesi önemlidir.

Ehliyet Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Eski ehliyetini yeni ehliyet ile değiştirmek isteyen kişilerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerekli müdürlüklere başvurması gerekir. Bu tarih uzatılmadığı takdirde ise eski ehliyete sahip olan kişiler 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren tespit edilirlerse idari para cezası alacaklardır. Bunun önlenebilmesi için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi ya da ALO 199 hattından randevu alınması gerekir.

Ehliyet Yenileme Son Tarih Ne Zaman?

Ehliyet yenileme işlemleri için en son tarih 31.12.2022 olarak belirlenmiştir.  Belirlenen bu tarihten önce eski ehliyete sahip olan kişiler araçlarını kullanmaya devam edebilirler. Ancak bu tarihten sonra eski ehliyete sahip olan kişiler idari para cezası alacaktır.

2021 Ehliyet Yenileme Evrakları Nelerdir?

2021 yılı için ehliyet yenileme evrakları içerisinde kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge ya da yazılı beyan ve adli sicil belgesinin hazır olması gerekir.

2021 Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

2021 yılı için ehliyet yenileme ücretleri oldukça değişkendir. Bunun için direkt olarak ilgili müdürlük sitesini incelemek çok daha doğru olacaktır. Ancak genel olarak eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 13+2 TL, eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL, yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin ya da çaldıranların ödeyecekleri ücret 225+45 TL, 01/01/2016 tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti ödemeleri gerekir.

Yeni tip ehliyetler 01/01/2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu nedenle bu tarihten itibaren ehliyet alan kişilerin ehliyetleri yeni tip ehliyetlerdir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında 270 TL Harç + Değerli Kağıt + Vakıf Payını ödemek zorundadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?