30 Ocak 2023
941
ABONE OL

Akademik Özgeçmiş (CV) Nasıl Hazırlanır?

Ulusal veya uluslararası herhangi bir yüksek lisans, doktora, araştırma görevlisi, veya diğer kademelerdeki akademik pozisyonlara giriş için akademik özgeçmiş diğer bir ifade ile akademik cv çok önemli bir belgedir.

Akademik Özgeçmiş (CV) Nasıl Hazırlanır?

Akademik CV Nedir?

Akademik özgeçmiş ulusal ya da uluslararası herhangi bir akademik pozisyona başvuru yaparken kullanılan bir belgedir. Bu belge akademik kadroya başvuru yapan kişinin daha önceden yapmış olduğu akademik çalışmaları ve aldığı eğitimleri gösteren genellikle bir ya da iki sayfalık kısa bir belgedir. Aynı zamanda da akademik kadroya giriş için en önemli evraklar arasında yer alır.

Akademik Özgeçmişte Neler Yer Almalı?

Akademik özgeçmiş yani akademik cv adından da anlaşılacağı üzere akademik olarak hazırlanan bir belgedir ve içerisinde akademik başarılarınızla ilgili bilgilerin bulunması gerekir. Bu bilgiler genellikle yayımlamış olduğunuz makaleler, kitap bölümleri, sunduğunuz yazılı ve sözlü bildiriler, yapmış olduğunuz projeler şeklinde sıralanabilir. Ancak, akademik bir cv hazırlarken bu bilgilerin hepsine sahip olmama ihtimaliniz olabilir.

Bu nedenle de akademik cv hazırlama konusunda öncelikle sizin neler yaptığınızı iyi bilmeniz gerekir. Çünkü, her ne kadar yapmış olduğunuz tüm akademik çalışmalara bu özgeçmişte yer vermeniz gerekse de eğer istemediğiniz bir çalışmanız varsa bunu özgeçmişinize eklemek zorunda da değilsiniz. Fakat, eğer akademik özgeçmişinize eklemediğiniz bir çalışmanız varsa ilerleyen süreçlerde o çalışmanın karşınıza çıkma ihtimali olduğunu unutmamanız gerekir. Bundan dolayı da akıllıca davranmanız tavsiye edilir.

Akademik CV Neden Hazırlanır?

Akademik cv sizin çalışmalarınızın başvurduğunuz akademik kadrodaki jüri üyeleri tarafından fark edilmesi ve kontrol edilebilmesi adına hazırlanır. Çünkü, bir akademik kadroya başvurduğunuzda gönderdiğiniz akademik özgeçmişiniz genellikle üç akademisyenden oluşan jüriler tarafından kontrol edilir. Bu kontrol esnasında jüri üyeleri sizin yaptığınız çalışmaları görmek ister. Bunun içinde sizden bir akademik cv isteyerek aslında hangi alanlarda çalıştığınızı, kendinizi nasıl geliştirdiğinizi ve benzeri pek çok şeyi görmek ister. Hatta eğer isterlerse her bir çalışmanızı da beraber okuyarak fikir alışverişi yapabilirler.

Bu nedenle de akademik cv hazırlama, aslında değerlendirilme sürecini doğrudan etkilemesi nedeni ile özen gösterilerek yapılmalıdır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
İzmir’in Meşhur Otları ve Faydaları
BİLGİ KÖŞESİ
Yazlık Kamp İçin Gerekli Malzemeler
BİLGİ KÖŞESİ
Sağlıklı ve Dengeli Uyku İçin İpuçları
BİLGİ KÖŞESİ
Portakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLGİ KÖŞESİ
Maydanoz Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?
BİLGİ KÖŞESİ
Ada Çayı Faydaları Nelerdir? Nasıl Demlenir?