24 Mart 2021
568
ABONE OL

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Çalışanları 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce, Orman Haftası kapsamında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle kısıtlı personelin katılımıyla 500 fidan dikimi yapıldı. 

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Çalışanları 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Kurumdan yapılan açıklamada, Buca ilçesi Yıldız Mahallesi mevkisinde ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar, şube müdürleri ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Covid-19 önlemlerinden dolayı kısıtlı personelin katıldığı etkinlikte, 500 fidan toprakla buluşturuldu. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Derince, dikilen fidanların sembolik olduğunu, ağaca ve ormana sevdalı milyonlarca İzmirliyi temsilen diktiklerini belirtti. 

Her yıl İzmir ve Manisa ormanlarında 6 milyon fidanı toprakla buluşturarak orman varlığını arttırdıklarını vurgulayan Derince, "Ülke olarak, millet olarak daha önce nasıl her türlü zorluğun ve belanın üstesinden gelindiyse bu Covid-19 salgının da üstesinden geleceklerine inanıyorum. Ağaca ve ormana karşı duyarlı 7'sinden 70'ine İzmirliler ile birlikte gelecek yıl daha büyük katılımlı fidan dikime etkinliği düzenleyeceğiz. İzmir'de yanan tüm orman alanlarını ağaçlandırılıyoruz. İsteyen herkesi önceki yıllarda yanan orman alanlarını gezip dikilen fidanları görebilir, nasıl zümrüt yeşiline dönüştüğüne tanıklık edebilir." açıklamasında bulundu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler