13 Aralık 2021
529
ABONE OL

İzmir'de Turizm Çalışanları İçin Mesleki İşaret Dili Projesi Geliştirildi

İşitme engellilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından desteklenen Turizmde Mesleki İşaret Dili adlı projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

İzmir'de Turizm Çalışanları İçin Mesleki İşaret Dili Projesi Geliştirildi

Konak ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya turizm sektörü temsilcileri, akademisyenler ile işitme engelli bireyler katıldı.

Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, işitme engellilerin istihdamı ve sosyal yaşama katılabilmeleri için projeler yürüttüklerini kaydetti.

Kaya, Türkiye, İngiltere, Almanya ve Portekiz ortaklığında yürütülen Turizmde Mesleki İşaret Dili projesi kapsamında tur rehberleri başta olmak üzere turizm sektöründeki profesyonellerin dil gelişimini destekleyecek çevrim içi bir öğretim programı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Projenin, Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ve Erasmus+ kapsamında hibe desteği aldığını aktaran Kaya, "Turizm sektörü çalışanlarına Türk, İngiliz, Alman ve Portekiz işaret dillerini öğrenebilecekleri bir eğitim yönetim sistemi dahilinde turizm odaklı işaret dili öğretim müfredatı hazırlandı." dedi.

Gökhan Kaya, projenin 24 ay süreceğini, 4 ülkeden 6 kurumun tecrübelerini bir araya getireceğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda eğitim programına ilişkin tanıtım gerçekleştirildi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler